MagazinVečernji list

Željka nije krila razočarenje: ‘Po meni je ovo jako problematično jelo!’

U ponedjeljak navečer u showu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu glavnoj jela s prilogom. I dok su jedni bili spretni i upoznati s ključnom namirnicom, drugima su morske „nemani“ poput hobotnice i škampi radili probleme.

Na početku emisije voditelj Domagoj Jakopović Ribafish čestitao je svim kandidatima koji su preživjeli audicije te uspješno ušli u ‘top 10’ parova. A kako nisu svi došli s kulinarskim partnerom ili partnericom, mentori su spojili pojedince u parove. Taj potez je nekima dobro pao, poput Ljubi i Mireli koje su se odmah složile što će i kako kuhati, dok su Danijela i Josip te Miroslava i Nebojša imali malih trzavica za radnom jedinicom. „On je skroz drugačija osoba od mene, to je očito, ja se nadam da ćemo uspjeti to riješiti“, priznala je Miroslava koja se u tom kulinarskom paru istaknula kao glavna kuharica.

Na svakoj paralelnoj jedinici stajala je po jednaka ključna namirnica s kojom su kandidati morali pripremiti glavno jelo s prilogom i to sve u 75 minuta, a namirnice su bile raznovrsne – od teleće plećke, mljevene junetine, piletine do hobotnice i škampi. „Danas imamo disciplinu ‘prsa o prsa’ – dvije jedinice paralelno imaju istu ključnu namirnicu i moći ćemo puno toga vidjeti i zaključiti nakon današnjeg kuhanja“ kazao je predsjednik žirija Tomislav Špiček koji je ulogu savjetnika prepustio mentorima timova – Željki Klemenčić i Ivanu Pažaninu.




 | Autor : RTL

Foto: RTL


Prva priprema jela većini je kandidata protekla stresno jer su htjeli da sve bude dobro odrađeno, a najteže je bilo onima koji se za radnom jedinicom nisu mogli usuglasiti oko toga što će pripremiti, poput Danijele i Josipa koje je zatekla hobotnica. „Deset minuta prije kraja, a hobotnica nam još pliva“, našalio se Josip.

Prvi na kušanje stigli su Jasmina i Joško te Jozefina i Ksenija, svi oni pripremali su teletinu kao ključnu namirnicu. „Jako ukusno jelo, ali ima previše komponenti i dosta je toga nepovezano“, komentirao je Špiček Jozefininu i Ksenijinu teletinu s raznim umacima i prilozima, dok je Jazz i Jošku zamjerio da nemaju više umaka na teletini, ali je pohvalio pečeno povrće kao prilog. U ovom dvoboju za jedan bod više su bolje prošle Jozefina i Ksenija s 21 bodom, dok su Joško i Jazz dobili 20 bodova.

Parovi koji su pripremali mljeveno meso bili su Šajeta i Edi, koji su se prezentirali punjenim paprikama s pireom, te Ivana i Aki koji su pripremali ćufte s pire krumpirom. „Punjene paprike su interesantne i odlično odrađene, jedino mi fali malo soli. Dobro su to napravili iako im fali malo znanja, ali riješit ćemo to“, kazao je Pažanin na Šajetino i Edijevo jelo za koje su dobili tri petice. „Da sam bar ovakve ocjene vidio u školi“, našalio se Šajeta koji je bio zadovoljan s njihovim prvim jelom. Ivana i Aki su ukupno dobili 21 bod za ukusno jelo koje su servirali po Pažaninovom naputku, iako se ta dekoracija nije svidjela Špičeku.




 | Autor : RTL

Foto: RTL


Treća ključna namirnica bili su škampi, koje su Ivana Banfić i Velimir Grgić pripremili na buzaru s crnim rezancima, dok su Dario i Marija išli na varijantu rižota sa škampima. „Umak je dobar, ali niste si dali puno truda za 75 minuta“, kazala je Željka Ivani i Velimiru koji su za svoje jelo dobili 18 bodova, točno duplo više od Darija i Marije. „Jako loše jelo, tako se ne može raditi s rižom, ali škamp je ukusan iako se izgubio u masi svega. Po meni jedno jako problematično jelo…“ komentirala je Željka kojoj se nikako nije svidio Darijev „zabetonirani škamp u pijesku“.

Idući na redu bili su Josip i Danijela te Ljuba i Mirela s hobotnicom. „Ovo je težak zadatak u usporedbi s ostalim zadacima. Jako mi je zanimljiva kombinacija hobotnice s grahoricama, ali je hobotnica pala u drugi plan“, komentirala je Željka gulaš od hobotnice sa slanutkom koji su pripremile djevojke i tako zaradile 18 bodova. Nešto uspješniji u pripremi hobotnice bili su Josip i Danijela koji su je kombinirali s grožđicama.
„Izvrsni okusi, odlično, umak vrhunski napravljen, ali trebali je malo više kuhati hobotnicu. Ostalo sve izvrsno“, pohvalio ih je Špiček pa su tako zaradili 21 bod.

Posljednji na redu bili su Fatima i Mahir te Miroslava i Nebojša s piletinom kao glavnom namirnicom. U tom su dvoboju bolje prošli Miroslava i Nešo koji su dobili ukupno 18 bodova za pileća prsa sa špekom i umakom od indijskih oraščića. „Za pohvalu, dobro ste razmišljali i dobro ste to odradili da bude sočno i ukusno“, kazala je Željka Miroslavi, dok joj jelo Mahira i Fatime nije bilo cjelovito pa su tako zaradili 16 bodova.

Na kraju prvog dana natjecanja, najbolji u Željkinom timu bili su Danijela i Josip, dok su to mjesto u Pažaninovom timu dijelile Jozefina i Ksenija te Ivana i Aki. Iako je Pažaninov tim završio dan u blagoj bodovnoj prednosti, sutra je novi dan s novim izazovima. Stoga nove kulinarske avanture ne propustite pogledati u utorak u 20.45 sati na RTL-u!





56th Annual GRAMMY Awards


DEFINIRALI ŽANR
Šokirali fanove! Jedna od najomiljenijih pop grupa današnjice objavila raspad nakon tri desetljeća






Promotion of the 13th studio album of the group Bajaga and Instructors "This world is changing" held at the RTS Club. Promocija 13. studijskog albuma grupe Bajaga i Instruktori "Ovaj svet se menja" odrzana u RTS Klubu


Borba protiv korone
Bajaga otkrio da se cijepio protiv korone: Osjećam se loše i imam reakciju









Zajedno su i svirali
Ova tetovaža pokazuje koliko je Sandi Cenov bio veliki obožavatelj Balaševića



Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close