DalmacijaSlobodna Dalmacija

Zbog pandemije koronavirusa manje blagdanskog šušura: Božićnog grada definitivno neće biti, a za Novu u Makarskoj nastupa Petar Grašo

Nešto manje od 20 dana ostalo je do početka Adventa, a u Makarskoj još nije poznato hoće li, kao i prijašnjih godina, biti organiziran Božićni grad.

Naime, za sada je poznato jedino da u Božićnom gradu, ako ga uopće bude, više neće biti velike božićne kućice u kojoj su se lani organizirala sva moguća okupljanja, a na platou hotela “Osejava” neće biti niti ugostiteljskih kućica.

– Adventa u Makarskoj definitivno neće biti, a ako se nešto bude organiziralo, to će možda biti par kućica na platou – kazala nam je direktorica TZ-a Makarske Hloverka Novak-Srzić, koja nam je, kao i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Dražen Kuzmanić, potvrdila da će Makarane i goste, ako to dopuste epidemiološke prilike i neprilike, na Silvestrovo pjesmom zabavljati Petar Grašo.

– Istina je, u 2021. godinu trebali bismo ući s Petrom Grašom, ako nam dopusti Nacionalni stožer civilne zaštite. Na otvorenom je ionako dopušteno okupljanje do tisuću osoba pa se iskreno nadam da će se koncert održati, a ako bude Božićnoga grada, bit će tu još brojnih manifestacija u organizaciji Grada – rekao nam je Kuzmanić, dodavši da će Grad za koncert Petra Graše iskeširati oko 130 tisuća kuna, koliko je dosadašnjih godina isplaćivao i ostale pjevače.

Zasjat će riva

Što će zbilja biti s makarskim Božićnim gradom, upitali smo načelnika makarskog Stožera civilne zaštite i dogradonačelnika Dražena Nemčića, koji je rekao da ga ove godine neće biti u istom ruhu kao dosadašnjih godina, nego će se koncept bazirati samo na djecu.

– Božićnog grada neće biti u klasičnom obliku, nego planiramo organizirati zabavne sadržaje za djecu, ali najvjerojatnije bez klizališta. Na platou Osejave trebao bi biti zabavni park za djecu sa svim mogućim sadržajima, a radionice Djeda Mraza održavat će se na otvorenom – kazao je Nemčić, dodavši da će se na platou postaviti par trgovačkih kućica za prodaju suvenira te kućica za prodaju fritula.

Bilo kako bilo, Makarska će ove godine barem biti okićena, a postavljanje ukrasa na kandelabre započelo je prošlog tjedna u organizaciji tvrtke Elektro Makarska. Kako nam je kazao Ivan Roso Dusak, glavni organizator za kićenje lanjskog Božićnog grada, i da ne bude Božićnog grada, Osejava i cijela riva zasjat će od brojnih šarenih ukrasa.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close