Life Style

Zaspali ste s make-upom na licu? Evo kako ćete najlakše oprati jastučnicu

Iako bi tragove make-upa trebalo oprati svaku večer prije spavanja, čak se i najsavjesnijim ženama i djevojkama ponekad dogodi da legnu sa šminkom na licu – no to ne mora uništiti jastučnicu. Evo kako ćete s jastučnice lako oprati sve tragove maskare, olovke za oči ili usta, ruža, rumenila, bronzera,čak i vodootpornog korektora i pudera:

Jastučnicu nikako nemojte ribati mrlju spužvom, već noktom ili kreditnom karticom ostružite suhe ostatke. Okrenite jastučnicu na unutrašnju stranu i isperite mrlju s hladnom vodom. Ponovo je preokrenite i obrišite mrlju (ne trljajte) s čistim, suhim ručnikom.

Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!


Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!

Nanesite samo kap tekućeg sapuna izravno na mrlju, pa ostima nasapunajte preko mrlje. Za posebno ‘tvrdoglave’ ostatke uzmite staru četkicu za zube i kružnim pokretima istrljajte tkaninu.

Pustite da sapun i voda odstoje na jastučnici do 20 minuta, a onda sapunicu uklonite s mokrom spužvicom  i isperite pod vrućom vodom pa jastučnicu još operite u perilici rublja.

Na isti način fleke možete skinuti i s pamučnih plahti ili ručnika, savjetuju na portalu za čišćenje Molly Made.

Imate osjećaj da vam stalno drhti tlo pod nogama? To se zove fantomski potresSavjeti stručnjaka
Većina ih stalno odgađa: Ove stvari trebate očistiti prije dolaska zime

Zašto je to napravila?
Bivši dečko zamolio ju je da mu očisti balkon dok je na putovanju s novom curom: “Pospremila sam mu cijelu kuću, besplatno!”Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close