Slobodna DalmacijaSport

Zadar poražen kod kuće od Mege Soccerbet, gosti ubacili trinaest ‘trica‘ i upisali jedanaest skokova više

Zadar se još jednom morao pomiriti s porazom u ogledu protiv Mega Soccerbeta. 

Beograđani su imali izvrsnog  Filipa Petruševa, a na kraju su zbrojili trinaest trica, uz jedanaest skokova više od domaćina.

Inače, Zadrane je povukao Justin Carter. i to dva puta, onda je Jan Palokaj pogodio za tri poena, a na sve se dva puta “naslonio” Chinanu Onuaku. Posve dovoljno za ugodnih 13:4. Međutim, Mega je počela igrati u napadu, odlično su se postavljali za realizaciju, otuda najprije trica Malcolma Cazalona, potom i koševi Stefana Momirova, pa Karla Matkovića, dok je Luka Cerovina s tri poena donio poravnanje na 16:16. 

Već u tim trenucima bilo je vidljivo kako će u minutama koje dolaze gosti imati sve značajniju prednsot u napadačkom skoku, što im je donoslilo drugi napad kojim su držali priključak, jer su u pravilu realizirali barem pedeset posto iz te dobitne kombinacije. Antonio Jordano je svojom tricom osigurao da se prva dionica zaključi neriješenim ishodom.

U novu je četvrtinu Zadar zakoračio gotovo pa na isti način. Prvo su Jordano, a iza njega i Onuaku upisali trice. Ali, Mega je puno toga imala u Petruševu, jer ako nije zabio onda je skočio, uz sve bio je odličan s crte slobodnih bacanja. Ponovno je Zadranima problem predstavljao napadački skok gostiju, dobro je pak što ih Mega nije kaznila koliko je mogla pa su s tri peona Dominika Mavre te pravim ulazom Domagoja Vukovića održavali” egal”. U zaključku prvog poluvremena, devetnaest skokova Mege i devet manje Zadra, donijeli su minimalnu prednost gostima (40:41). 

Nimalo dobro nije se odvijala treća dionica. Nega je pravom kanonadom trica lako rušila sve obrambene zadarske zidove koji su, istina, mogli i morali biti čvršći. Da jesu ne bi se dogodilo da u tih deset minuta gosti pet puta pogode trice, nakratko odu i na devet poena viška, dok je Zadar svega jednom bio precizan s iste udaljenosti.

Ali se zato domaćoj momčadi isplatila strpljivost, jer se Mega morala suočiti s tri poena Codija Justicea, potom s dvije dobre rolice Vukovića i u 35. minuti Zadar je vratio prednost 70:69. Međutim, kratko je to trajalo. Zabio je Petrušev, onda se zavrtjela tehnička prema Onuakuu… Realizirali su  gosti slobodno bacanje, nešto kasnije i Simonović šut za tricu, za lijepo vodstvo 75:70… Vikali su Zadrani u više navrata na suce, ali je “karavana” prolazila, uz novu tehničku i ranije Simonovićeve trice kao i jednu Petruševa. Sve skupa za mirnu plovidbu Mege prema pobjedi…

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close