DalmacijaSlobodna Dalmacija

Vozio ‘Hondu‘ 217 km na sat, dobio 5000 kuna kazne i prekršajni nalog

Proteklog vikenda su zadarski policijski službenici, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 402 vozila i vozača, a poduzeli su 114 represivne mjere.

 Alkotestirano je 123 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola.

Propisano ograničenje brzine prekoračila su 42 vozača, 25 ih nije poštivalo prometni znak, devet vozača je kažnjeno zbog nekorištenja pojasa, a sedmorica zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Šestorica vozača upravljala su vozilima prije stjecanje prava na upravljanje, četvorica nisu imala vozačku dozvolu, trojica su kažnjena zbog nepropisnog pretjecanja, a trojica zbog upravljanja vozilima bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila.

U nedjelju, 17. siječnja u 2.00 sati u Ulici Bleiburških žrtava u Zadru, prilikom kontrole prometa zatečen je 24-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom BMW zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran.

U subotu, 16. siječnja u 19.44 sati na A-1, na dionici između  Zadar 1 i Zadar 2, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 43-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao vozilom Honda nedopuštenom brzinom od 217 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je na izdan prekršajni nalog uz kaznu od 5.000 kuna.

Policija ponovo poziva na odgovorno ponašanje u prometu uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa, posebice u slučaju zimskih uvjeta na cestama i nepovoljnih vremenskih prilika.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close