AutoVečernji list

Vozači, ne zaboravite na promjenu u prometu. Od danas biste zbog ovog mogli biti kažnjeni

Prošli je vikend, u noći s 24. na 25. listopada, započelo zimsko računanje vremena, no taj datum, po odluci iz 2018. godine, nije označavao i početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju. Ono je započelo danas, 1. listopada, a trajat će sve do 31. ožujka. 
austrijska granica


SUD GA NIJE ŠTEDIO
Ovako se to radi u Austriji: Policajac htio izbjeći kaznu od 20 eura, sada mu nitko ne bi bio u kožiDo promjene u početku korištenja dnevnih svjetala došli je promjenom odredbe članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama („NN“ 70/2019.).

“U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna“, poručila je policija koja napominje kako su vozači mopeda i motocikala dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. 

Odluka obuhvaća i bicikliste koji od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close