Slobodna DalmacijaSplit

Vlada prihvatila prijedloge Grada Splita za Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030.: razvoj gradske prometne infrastrukture strateški prioritet

Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak usvojila Nacionalnu razvojnu strategiju Republike Hrvatske do 2030. godine, a kako javljaju iz Grada Splita, usvojeni su i prijedlozi koje je Gradska uprava podnijela tijekom javnog savjetovanja.

– Split je u “Nacionalnoj razvojnoj strategiji” istaknut kao ključni prometni centar Dalmacije. Naznačena je važnost razvoja morske luke Split, ali i željezničkog koridora, kao strateški prioritet Republike Hrvatske koji će omogućiti integrirani prijevoz putnika, robe i bolju povezanost izoliranih područja na kopnu s gradom Splitom te unaprijediti međunarodni značaj i položaj morske luke grada Splita.

Novi i prošireni kapaciteti u ovim oblicima prijevoza omogućit će rasterećenje cestovnih prometnica, a koje su gledajući prema broju vozila i putnika najopterećenije u državi, poglavito u mjesecima izražene turističke potražnje – priopćili su iz Grada.

Zadovoljstvo što su ključne splitske primjedbe usvojene iskazao je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

– Briga države o Splitu jasna je i vidljiva, još od splitske sjednice Vlade koja je održana u svibnju 2018. godine i koja je bila točka preokreta i jamstvo za razvoj našeg prostora.

Razvoj infrastrukture u Splitu i splitskoj aglomeraciji od strateške je važnosti za cijelu istočnu obalu Jadrana. Izražavam zadovoljstvo ovom potvrdom dosadašnje uspješne suradnje Grada i Vlade i prepoznavanjem važnosti spajanja brzom željeznicom naših dviju luka, Gradske trajektne i zračne, a zatim Splita Ličkom prugom prema Zagrebu i Europi – poručio je Opara.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close