AktualnoSlobodna Dalmacija

‘Vjerojatno ću biti jedini republikanac na ceremoniji‘: i velika country zvijezda Garth Brooks nastupa na inauguraciji Joea Bidena

Country zvijezda Garth Brooks bit će jedan od izvođača na inauguraciji novoga demokratskog američkog predsjednika Joea Bidena, a popularni glazbenik našalio se kako će vjerojatno biti jedini republikanac na ceremoniji u Washingtonu.

Prije je objavljeno da će na inauguraciji 46. američkog predsjednika nastupiti glazbene dive Lady Gaga i Jennifer Lopez. Buduća prva dama, dr. Jill Biden, pozvala je Brooksa da nastupi na inauguraciji, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Nastupao je na inauguracijama nekoliko američkih predsjednika, među njima i Baracka Obame 2009. godine. Bio je pozvan i na inauguraciju Donalda Trumpa prije četiri godine, ali je odbio poziv navodeći preklapanje s drugim obvezama.

“Ne radi se o politici, ovo je izraz jedinstva. Ne želim provesti sljedećih deset godina života u podjelama, umoran sam od podjela”, kazao je 58-godišnji glazbenik rodom iz Oklahome, ali nije otkrio što će izvesti na inauguraciji.

Zbog pandemije koronavirusa i vrlo jakih mjera osiguranja zbog prijetnji protrumpovskih terorista, inauguracija Joea Bidena bit će pretežno virtualni događaj.

Prethodit će mu 90-minutni specijal čiji je domaćin Tom Hanks, a tijekom programa nastupit će Bruce Springsteen, John Legend, Foo Fighters, Jon Bon Jovi, Justin Timberlake i Demi Lovato. Specijal naslovljen “Celebrating America” prenosit će se na društvenim mrežama, streaming servisima i brojnim televizijskim programima. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close