AutoVečernji list

VIDEO Od 18 Rimčevih jurilica, razbit će ih 11

Tvrtka Rimac Automobili nastavlja sa svojim programom crash testova za električni hiperautomobil C_Two. Crash testovi nužni su za provođenje postupka homologacije, koji se – kao i početak proizvodnje – planira za 2021. godinu.OD 15. STUDENOG
I cjelogodišnje gume uklapaju se u pojam zimske opremeOtkako je prvi put predstavljen na salonu automobila u Ženevi 2018. godine, inženjeri Rimac Automobila – dio tima s više od 800 ljudi koji rade u pogonu  u Svetoj Nedelji – korak po korak približavaju se onome što nazivamo serijskom proizvodnjom. Iako, kod ovakvih se automobila riječ ‘serijski’ može tek uvjetno upotrijebiti. Uoči početka proizvodnje 2021. godine, C_Two prolazi kroz intenzivan program testiranja, čiji je dio ispitivanje prototipova.

U ovom drugom krugu ispitivanja sudara, uključujući vrlo zahtjevan test udara u deformabilnu prepreku brzinom od 56 km/h s 40% pomaka, prototip C_Two pokazao se izuzetno sigurnim. Nije bilo oštećenja na monokoku, što znači da nije bilo deformiranja kabine, pomicanja pedala ili prekomjernih djelovanja sila na vozača i suvozača.

Rimac Automobili ukupno će proizvesti 13 prototipova vozila i pet predserijskih automobila. Od ovih 18 vozila njih će 11 biti uništeno tijekom ispitivanja sudara kako bi se završio svjetski postupak homologacije i ispitivanja, što će omogućiti konačnom serijskom automobilu da se prodaje na svakom pojedinačnom tržištu diljem svijeta.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close