TehnologijaVečernji list

VIDEO Danas u globalnu prodaju kreće PlayStation 5, a mi smo ga već testirali!

Danas u globalnu prodaju kreće PlayStation 5, najtraženiji komad tehnike u pandemijskoj godini koji se u Europi službeno pojavljuje tek 19. studenoga.PLAYSTATION 5
Ekskluzivno: Večernji list među prvima u Europi predstavlja jedan od najtraženijih komada tehnikeLjubaznošću Sony PlayStationa, novinari Večernjeg lista među prvima su u svijetu imali priliku isprobati novu konzolu, koja se osim velikim dimenzijama ističe i nabrijanim tehničkim karakteristikama.

Između ostaloga, PS5 može pokrenuti do 120 frameova po sekundi, a nove igre poput Marvel’s Spider-Man Miles Morales koju smo testirali daju nam da biramo između 60 frameova po sekundi (takozvani performance mode) i 30 frameova po sekundi, koji malo smanjuju glatku dinamiku igre, ali zato izgledaju ljepše zahvaljujući ray tracingu, novoj metodi uvjerljivijeg prikaza odnosa svjetla i sjene.

VIDEO: Isprobali smo PS5!

Nova konzola mnogo je brža i nevjerojatno tiha, pogotovo u usporedbi s prethodnom generacijom čija nam žestoko korištena konzola zvuči poput helikoptera. Usporednim učitavanjem otkrili smo da PS5 dvostruko brže pokreće stare igre u odnosu na osnovni model PS4, a nove igre poput Marvel’s Spider-Man Miles Moralesa (koja se može koristiti na oba uređaja) i do tri puta brže!

Svakako najosjetnije unapređenje novi je Dual Sense kontroler uz koji zaista osjećate klizanje, prolazak kroz vodu, nožice glavnog junaka igre Astro’s Playroom dok hoda pijeskom ili glatkim površinama….
PS5


DUGO OČEKIVAN
PlayStation 5 je dobio fantastičnu cijenu, a poznato je i kada dolazi u Hrvatsku!Sony PlayStation unaprijedio je i osnovno sučelje svojeg sustava, u kojem su sada odijeljene zone za igre i multimedijske sadržaje, a novost je i opcija “activities”, koja nam omogućuje da uskočimo direktno u određeni trenutak u igri, odnosno da je učitamo direktno na određeni level ili misiju, umjesto da čekamo da se učita početni zaslon pa onda dodatno učitavamo željeni dio igre.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close