MagazinVečernji list

Velika tuga u obitelji bivše HRT-ovke: ‘Umro je moj otac Zdravko, a ova je fotografija jedino što imam od njega’

Nekad omiljena TV voditeljica, a danas ugledna psihologinja Aleksandra Mindoljević Drakulić sa svojim je pratiteljima na društvenim mrežama podijelila tužnu vijest. Naime, preminuo je njezin otac Zdravko, a tim je povodom Aleksandra odlučila iskreno progovoriti o njihovom odnosu.

“Umro je moj otac. Zdravko Mindoljević”, napisala je bivša HRT-ova voditeljica pored zajedničke fotografije s ocem koja joj je ostala kao jedina uspomena.

“Ovo je jedina fotografija koju imam s njim, i to iz prošlog stoljeća. Iz 1995. Drugo ništa od njega nažalost nemam. Čak ni trenutak nježnosti. Slikao nas je njegov prijatelj Vladimir Sviben za kojeg se sjećam da je strašno htio da naš odnos uspije. A nije bilo tako, jer unatoč tome i mnogočemu drugome, nismo godinama razgovarali”, otkrila je Aleksandra i dodala kako njezin otac nije htio upoznati čak ni njezinog sina i svog unuka Olega.
 | Autor : Facebook

Foto: Facebook


“Nije htio ni Olega upoznati. Ipak, sjećat ću ga se, ne kao onemoćalog starca atrofiranih mišića u pelenama, nego kao što ga ova slika i prikazuje: kao splitsku “prežencu”, direktora sa sveprisutnim šarmom i iskrom života. Možda mi je sada stvarno vrijeme da krenem u neke sublimativne, reparacijske aktivnosti i da napišem novu stručnu knjigu o tatama i očinstvu. Ali, odakle krenuti? Najbolje je sve soriti i krenuti ispočetka”, zaključila je za kraj Aleksandra. U komentarima su se odmah počeli nizati izrazi sućuti.

Podsjetimo, Aleksandra je 90-ih na HRT-u vodila brojne emisije, od ‘Dobro jutro Hrvatska’, Lota, pa sve do emisije Gorana Milića ‘Dobar dan’, u kojoj je vodila i uređivala polusatni blok srijedom, ‘Svijet psihe’. Još je 1994. diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te je počela raditi u struci. Nakon što se oprostila od TV kamera, posvetila se psihologiji i od 2009. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu kao doktorica znanosti i profesorica psihologije držala je nastavu na nekoliko kolegija, sada na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u sklopu Centra za obrazovanje nastavnika drži kolegij Psihologija odgoja i obrazovanja
 | Autor : Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL21.12.2012., Zagreb – Aleksandra Mindoljevic profesorica psihologije i bivsa HTV-ova voditeljica. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL‘kao jaje jajetu’
Prepoznajete li ovu jednu od naših najuspješnijih manekenki? Fotkom s ocem iz 90-ih iznenadila pratitelje


Gordana Marelli i Adam Kromer


Slavljenik
Goga iz showa ‘Brak na prvu’ objavila prvi put i fotografiju starijeg sina

sjećate li se njega?
Glumac iz ‘Zabranjene ljubavi’ traži cimera preko oglasnika: ‘Bitno da drži do higijene’
Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close