KulturaVečernji list

Večernji list u petak proglašava autore najboljih kratkih priča u 2019./2020

Žiri Večernjeg lista predvođen akademikom Krešimirom Nemecom održao je online sastanak na kojem je odabrao pobjednike 54. natječaja “Ranko Marinković” za najbolju kratku priču u 2019./2020. godini.

U tom krugu natječaja objavljene su ukupno 52 priče koje su konkurirale za nagradu, a pobjednici će biti proglašeni online, u videoprijenosu na web-stranicama Večernjeg lista sutra u podne.
Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu


USPOREDBA PRAVILA
Donosimo što se promijenilo pri prelasku granice s BiH: Umjesto 200, sada možete imati 40 cigaretaDesetljeća tradicije

Večernji list redovito objavljuje kratke priče renomiranih i manje poznatih autora od 1964. godine. Natječaj “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista od 1966. godine, što ga čini jednim od najstarijih natječaja tog tipa u svijetu. Gotovo da nema uglednog hrvatskog pisca koji barem jedne godine nije sudjelovao u Večernjakovu natječaju.

Na 54. natječaj pristiglo je 407 kratkih priča od kojih je selektor Tomislav Sabljak odabrao 52 priče objavljene u Večernjakovu prilogu Obzor te na web-portalu Večernjeg lista. Pobjednici natječaja biraju se jednom godišnje, a žirijem 54. natječaja predsjeda akademik Krešimir Nemec.Vrijedne po 300.000 kn
Grade domove za pet obitelji: Otpornije na potrese, a gotove su za samo 30 danaČlanovi žirija su i nakladnik Seid Serdarević, urednica kulture u Večernjem listu Milena Zajović, Večernjakov novinar i književni kritičar Denis Derk te selektor Tomislav Sabljak.

Novi natječaj već traje

Novi natječaj za najbolju kratku priču već je u tijeku. Prijave su otvorene tijekom cijele godine, a na natječaj se šalju kratki prozni radovi slobodne teme, do 7200 slovnih znakova. Prva nagrada iznosi 10.000 kuna, druga 8000 kuna, a treća 5000 kuna

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close