Slobodna DalmacijaSport

Vatromir Srhoj: Nikako nisam zadovoljan pristupom. Točno se mogla vidjeti razlika između Červarovih izabranika i naših cura prije mjesec dana

Stručni komentator: Vatromir Srhoj: Ovo će nam poslužiti kao dobra opomena pred nastavak. Očito je kako smo ih podcijenili. Svi su mislili da će biti lagano. Počeli smo jako sporo u napadu. Nedostajalo je brzine u protoku lopte. Napadi su nam bili prekratki, a to je izazvalo brojne greške. Japanci su to znali dobro iskoristiti. Svaki naš promašaj ili krivo dodavanje kažnjavali su kontranapadom. Odjednom smo se našli u velikom zaostatku što je kod naših rukometaša izazvalo nervozu koja je, pokazalo se, trajala čitav susret.

– Tijekom cijele utakmice nismo uspjeli uspostaviti našu igru. Igrali smo u grču zbog stalnog minusa. Smatram da smo previše bili u 5-1 obrani što je Japancima iznimno odgovaralo. Kada bi naš prednji igrač izašao naprijed, oni iza njega bi ostali preširoko, a brzi Japanci to su koristili za stvaranje viška za krila i prodore. Jednostavno su bili prebrzi naše visoke igrače. Pokušali smo zatim i 6-0, no kretanje je bilo jako sporo tako da su Japanci to s lakoćom probijali.

– Japanci su me, s druge strane, oduševili svojom 6-0 obranom. To je za njihove standarde izgledalo jako dobro. Bili su pokretljivi, agresivni i pravovremeni u reakcijama. Još jedan naš problem bio je sporo vraćanje natrag. Rano smo potrošili Cindrića. Morao je igrati poluozlijeđen, a vidjeli smo da nije mogao završiti susret jer je počeo šepati. Katastrofalno bi bilo da nas ovo podcjenjivanje bude koštalo Cindrića koji nam je itekako važan igrač. Červar je puno rotirao kako bi našao neko rješenje. Čak je i Čupić većinu utakmice igrao na vanjskoj poziciji.

– Nikako nisam zadovoljan pristupom. Točno se mogla vidjeti razlika između Červarovih izabranika i naših cura prije mjesec dana. One su u utakmicu ulazile puno ozbiljnije. Istina, cure se nikad nisu našle u ulozi favorita, ali vidjeli smo kako su se borile i zalagale. Mi smo se pribrali tek pred kraj dvoboja kada smo morali spašavati rezultat, ali za nešto više bilo je kasno. Puno nam je vremena trebalo da počnemo ozbiljno igrati.

Sigurno je kako ovo nije dobar početak, ali moramo ga što prije zaboraviti. Nisu Japanci nikakvo čudo. Oni su odigrali svoj maksimum, no nedostajalo im je mirnoće i strpljenja da odnesu pobjedu.Više nema opuštanja ako mislimo daleko dogurati na ovom prvenstvu, Svi znamo kako je Hrvatskoj cilj medalja, a jedino ozbiljnim pristupom u svakoj utakmici možemo do nje stići. Ostale ekipe su otprilike na sličnom nivou kao Japan, stoga treba biti oprezan. Imamo iskusne igrače koji igraju u najboljim europskim klubovima i dobre mlade. S pravom se možemo očekivati velike stvari, ali jedino ako više ne bude podcjenjivanja. – zaključio je Srhoj.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close