Slobodna DalmacijaSport

Vatromir Srhoj: Izgledalo je to puno bolje kad smo prešli na obranu 6-0. Ipak, ima nešto čega se plašim

Prvo poluvrijeme nije mi bilo drago, a drugo je već bilo puno gledljivije. Kao trener znam koliko je važna ta prva pobjeda i vjerujem da ćemo biti sve bolji u sljedećim utakmicama. 

Očito je kako je utakmica s Japanom bila u glavama naših igrača u otvaranju dvoboja s Angolom jer vidio sam dosta nervoze. Ni obrana 5-1 nije bila na nekom kvalitetnom nivou. Na centralnom su se mijenjali Mamić, Brozović, Musa… Tu smo dosta „plivali”. Napad? Dovoljno je reći da smo nakon 18 minuta bili na pet golova. Nije to izgledalo dobro – prokomentirao je Vatromir Srhoj za ‘Slobodnu’ pobjedu Hrvatske protiv Angole na SP-u u Egiptu.

Duvnjak je preopterećen

Prelaskom na obranu 6-0 u drugom poluvremenu puno smo toga popravili. Ona je bila brža, pokretljivija i oštrija, dovela je Angolce u problem pogotovo nakon što su izgubili dvojicu važnih igrača. To nam je olakšalo posao jer su nakon toga bili prisiljeni stalno gurati lopte na crtu. Objektivno, više nisu imali velike mogućnosti. Napad nam je bio duži za razliku od prvog dijela. Treba reći i da su iskočili Martinović, Čupić i Pešić, oni su dali obol da u završnicu uđemo s većom razlikom i napravimo neke rošade u sastavu.

Ipak, ima nešto čega se plašim. Naša je momčad navikla na Cindrića i Karačića i na njihovu organizaciju igre. Oni nam daju veliku kvalitetu u napadu i brži protok lopte, dobru suradnju s pivotom i vanjskim igračima… Oni su svjetska klasa. Gubitak Cindrića je hendikep, a ako nam se Karačić ne vrati u drugom dijelu, u utakmicama protiv jačih suparnika to bi nam mogao biti ozbiljan problem. S njim bismo bili puno bolji i krenuli bismo dalje u turnir s mnogo više ambicija.

Ne možemo očekivati da Duvnjak uvijek sve nosi. On se puno umara na prednjemu u obrani 5-1, a onda još mora igrati dosta i u napadu zbog mladosti ostalih igrača. Mogli ste primijetiti kako se u napadu podredio momčadi, gurao je lopte lijevo i desno i tada smo postali opasniji. Ali ne može se to stalno tražiti od njega. Može teoretski i Kević, koji je pozitivan lik, smiriti igru i zadržati loptu u nekim trenucima, ali on je tek došao tu u krug reprezentacije. Ne može biti ono što nam treba. Karačićev povratak puno bi nam značio.

Sada nam slijedi Katar. Dobri su oni, ali malo je nedostajalo da ih Japanci pobijede. Možemo se nositi s njima jer nisu tako brzi kao Japanci. Ovaj što je zabio 11 golova, Frankis, ne može to ponoviti protiv nas. Kad su Japanci na njemu počeli igrati „flaster”, odmah je Katar upao u problem i Japan je napravio veliku seriju. Ne plašim se Katra, vjerujem da ćemo ih pobijediti i nastaviti rasti kako turnir bude išao dalje.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close