Slobodna DalmacijaSplit

‘Uzmite zastavice i cvijeće u ruke, izađimo ispred Banovine i proslavimo ovaj grandiozan uspjeh: Split je dobio prvu dozvolu za reciklažno dvorište!‘

Gradska uprava je slavodobitno objavila kako smo stigli do prve građevinske dozvole za reciklažno dvorište, nakon koje ćemo se prijaviti na EU natječaj za izgradnju. Nakon skoro 4 godine na vlasti. Obucite najbolja odijela, uzmite zastavice i cvijeće u ruke, izađimo ispred Banovine i proslavimo ovaj grandiozan uspjeh. Generacije će pričati o ovome.

Tako su se u stranci Pametno za Split i Dalmaciju narugali Gradu Splitu, koji je jučer izvijestio da je ishođenjem pravomoćne građevinske dozvole reciklažno dvorište Pujanke  steklo preduvjete za prijavu na sufinanciranje nepovratnim europskim sredstvima.

– Da bi dočarali ovaj “uspjeh” evo nekoliko činjenica. Reciklažno dvorište po GUP-u grada Splita može se graditi bilo gdje osim u zelenoj zoni. Znači, na 90 šposto površina. Radi se o oko 1.500 kvadrata betonske ploče na kojoj stoji nekoliko kontejnera za razvrstavanje “nesmrdljivog” otpada. Stoga nije potrebna ni nekakva posebna procedura – stoji u objavi stranke Pametno za Split i Dalmaciju.

Nadalje, pojašnjavaju kako Grad Split po zakonu mora imati sedam reciklažnih dvorišta, od čega jedno imamo na Karepovcu. Kasnije, inspektorat smanjuje broj na šest, uz nekoliko mobilnih. A pravi Grad, koji brine o otpadu bi sam trebao reći: “Mi ćemo imati 10”. Nažalost, mi nakon skoro četiri godine još uvijek imamo samo jedno.

Ispis  Iz Banovine stiže vijest kako je ishođenjem pravomoćne građevinske dozvole reciklažno dvorište Pujanke ovih dana steklo tražene tehničke preduvjete za prijavu na sufinanciranje nepovratnim europskim sredstvima.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close