Life Style

Uzbuđenje na dva kotača: Đir na biciklu po dalmatinskom kršu

U potrazi za odličnim mjestima za izlet i aktivnosti u prirodi posljednjih smo dana pretraživali prekrasnu Dalmaciju! Uživali smo u bicikliraju, planinarenju, otočnim biserima…vrijeme je da i vi izaberete vaše mjesto za siguran izlet!   
Idemo na izlet - Dalmacija | Autor : Milan Šabić/Pixsell

Foto: Milan Šabić/Pixsell


Bicikliranje Dalmacijom

Staze su to kojima se prožimaju mirisi aromatičnog i ljekovitog bilja, alepskih borova, pinija, čempresa, morske soli…Pogled na veliko plavetnilo u koje uživamo uroniti ljeti u jesen daje posebnu čar vožnji biciklom i našem istraživanju najskrivenijih kutaka dalmatinskih zaselaka i starih sela, planinskih prijevoja, krša, skrivenih otočkih uvala, maslinika, vinograda…

Biciklističke rute po Dalmaciji vode pokraj stoljetnih suhozida, kroz polja, pokraj izvora krških ljepotica, slapova i jezera, kroz povijest zaustavljenu u baštini… Ili jednostavnije – kroz prekrasnu prirodu koja nas uvijek zaskoči i impresionira svojom ljepotom. Kako to već nalaže biciklistički bonton, za sve vrijeme puta koristite biciklističku kacigu i naočale, nosite odjeću svijetlih boja, koristite biciklističku rasvjetu i zvonce, pridržavajte se prometnih propisa i budite svjesni da u prometu niste sami.
Idemo na izlet - Dalmacija | Autor : Milan Šabić/Pixsell

Foto: Milan Šabić/Pixsell


Posebni prilog Idemo na izlet – Dalmacija

Inspirirajte se, pronađite ideje, saznajte o povijesti, ali i novitetima prekrasne Dalmacije u posebnom prilogu Večernjeg lista – Idemo na izlet! Prilog pronađite na dar u nedjelju 8. studenoga uz Večernji list. Na svim kioscima!

Cijeli vikend uživajte u čitanju i planiranju, a nakon toga uživajte u Dalmaciju na planinama, rijekama, otočnim biserima…    

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close