Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Uzaludni su bili silni apeli: dvojici muškaraca amputirani prsti, dok je dvoje propucano iz vatrenog oružja nakon nestručnog rukovanja

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je u petak kako su nakon novogodišnje noći tri osobe teško ozlijeđene uslijed uporabe pirotehnike, unatoč brojnim apelima o suzdržavanju od uporabe pirotehničkih sredstava, a dvije osobe ozlijeđene su zbog oružja. 

– Unatoč mnogobrojnim apelima građanima da se suzdržimo od uporabe pirotehnike, posebice uvažavajući negativan utjecaj za psihičko zdravlje ljudi, na području Hrvatske su uslijed upotrebe pirotehnike i oružja teško ozlijeđene tri osobe, dok su dvije osobe zadobile za sada neutvrđene ozljede zbog uporabe vatrenog oružja – priopćio je MUP.

Tako je na području primorsko-goranske policijske uprave, u mjestu Srdoč, teško ozlijeđen 34-godišnjak koji je na svom balkonu aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci,  dok je u Splitu zbog teške ozljede šake hospitaliziran 36-godišnjak. 

Treće teško ozljeđivanje dogodilo se na području Karlovca gdje je 24-godišnjak uslijed eksplozije petarde u ruci teško ozlijeđen. 

– U slučajevima iz Splita i Rijeke posljedice su amputacije dijelova prstiju. Pirotehnička sredstva nisu igračke već eksplozivna sredstava. Suzdržite se uporabe pirotehnike – upozorio je MUP.

Također, uslijed upotrebe pirotehničkih sredstava na dva stambena objekata nastala su manja oštećenja na području Splita i na području Zagreba, dok su na istim područjima na jednom stambenom objektu i osobnom vozilu nastala oštećenja uslijed požara. Uzrok požara utvrdit će se nakon završetka očevida.

Što se tiče vatrenog oružja, na području bjelovarsko-bilogorske policijske uprave, na za sada neutvrđeni način, došlo je do propucavanja i teškog ozljeđivanja stopala 25-godišnjaka. Također, na području Osijeka, uslijed nestručnog rukovanja oružjem kojeg legalno posjeduje, lakše je ozlijeđen 26-godišnjak. Kriminalističko istraživanje je u tijeku za oba slučaja. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close