BusinessSlobodna Dalmacija

Umro Marin Pucar, prvi čovjek Podravke. Zadranin je bolovao od teške bolesti, a 2010. doživio je tragediju koja mu je obilježila život

Iz koprivničke bolnice stigla je tužna vijest, nakon teške bolesti preminuo je Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca,  piše Podravski.hr.

Pucar je rođen je 1971. godine u Zadru i ima dva brata. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga, a stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju.

Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja, piše Podravski.hr, te dodaje:

Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tada je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017.  Posljednje dvije godine Podravka bilježi rekordan rast prodaje i dobiti, a posebno se, kao i njeni radnici pod Pucarovim vodstvom, iskazali u vrijeme epidemije koronavirusa.

U mladosti je igrao nogomet, bio je golman u NK Zadar, a potom su ga zvali na probu čak i u NK Dinamo iz Zagreba gdje je proveo jedno kraće vrijeme. Za vrijeme studiranja,  od 1992. do 1994. čuvao je vrata tadašnjeg prvoligaša Radnika iz Velike Gorice. Zatim je bio golman Karlovca, Samobora, PIK-a Vrbovec i Zagorca iz Krapine, tadašnjih niželigaških klubova. 

Najteži trenutak u životu dogodio mu se krajem travnja 2010. godine kad je na autocesti Varaždin – Zagreb skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe. Osuđen je i proveo u zatvoru 10 mjeseci. Marin Pucar je zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj je život izgubio i njegov prijatelj, izrazio sućut obiteljima i nebrojeno puta isticao veliko žaljenje.

S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu, piše Podravski.hr.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close