Slobodna DalmacijaSplit

U splitskom SDP-u još nemaju službenog kandidata za budućeg gradonačelnika. Spominju se imena dvaju liječnika, Kotur poziva na strpljenje

Iako se kao ime budućeg SDP-ovog kandidata za gradonačelnika posljednjih mjeseci najčešće spominjao gradski vijećnik dr. Joško Markić, jedan od svega trojice SDP-ovaca u aktualnom sazivu splitskog parlamenta čiji mandat nije obilježen jeftinim politiziranjem, u posljednje vrijeme se kao kandidat nameće još jedan liječnik.

Riječ je o dr. Tonću Stipiću, član Gradskog odbora SDP-a Split, sve češćem potpisniku priopćenja ove stranke pa je logično da se u medijima počelo špekulirati kako bi Stipić mogao biti njihov kandidat za Banovinu.

Joško Markić je specijalist pedijatrije i subspecijalist intenzivne medicine zaposlen u Klinici za dječje bolesti KBC Split, a Tonći Stipić je dermatolog u KBC-u Split. Ni jedan ni drugi nemaju predug staž u SDP-u, Markić je u SDP-u od 2012., a Stipić se u stranku učlanio u 2016. godini.

Navodno je on favorit Gorana Kotura, šefa splitskog SDP-a kojega smo pitali kako stvari stoje i tko će zaista u utrku za gradonačelnika na predstojećim izborima. No, tko zna, možda iskrsne još koje ime…

Kotur se nije želio izjasniti, kaže da želi stvar najprije iskomunicirati s kolegama iz stranke, a tek onda s medijima. Kazao je tek da će Gradski odbor donijeti odluku na vrijeme.

Važno je, kaže Kotur, pripremiti stranku za pobjedu na izborima, a ključno je pripremiti SDP-ov tim za kvalitetno strateško upravljanje gradom, kako bi naš konačno dobio kvalitetnu vlast kakvu zaslužuje i ostvario ozbiljan razvojni iskorak. 

– Pitanje svih pitanja za Splićanke i Splićane je: od čega će naš grad živjeti i kako ćemo se odmaknuti od monokulture turizma? Bez odgovora na to pitanje ostat ćemo “privremeni grad” koji životari, umjesto da živi i razvija se. Jasno je da u Splitu jedino SDP može poslati trgovačku koaliciju HDZ-HGS tamo gdje im je i mjesto – u oporbu! – kaže Kotur, te zaključuje kako će u redovitom procesu SDP Split će na vrijeme službeno izabrati kandidata i o tome izvijestiti javnost.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close