KulturaVečernji list

U petak na Krematoriju oproštaj od Mirjane Sačer Bobanac

Posljednji ispraćaj pjesnikinje i predsjednice Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Štagalj Mirjane Sačer Bobanac bit će u petak  15. siječnja na zagrebačkom Krematoriju u 13,05 sati. 

Mirjana Sačer Bobanac preminula je u ponedjeljak 11. siječnja u sedamdeset i petoj godini života. Bila je zaposlena na glavnoj porti Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a pisala je i poeziju pa je prije desetak godina objavila zbirku “Mijenjanje krajolika”. HNK Zagreb
Želja Mani Gotovac: ‘Nemoj da se plače na mojoj komemoraciji, neka se ljudi smiju’Odlaskom u mirovinu, posvetila se uređenju Štaglja u selu Kostanj nedaleko Vrbovca. Njen Štagalj postao je mjesto čestih susreta raznorodnih umjetnika, kako glazbenih, tako i kazališnih, likovnih i književnih. Mirjana Sačer Bobanac je zajedno sa suprugom Davoronom bila gostoljubiva domaćica koja je s puno entuzijazma dočekivala svoje umjetničke goste na redovitim Susretima u Štaglju. 

Na Susretima u Štaglju nastupali su tako prvaci hrvatske kulture i to Ivanka Boljkovac, Vanja Drach, Vid Balog, Špiro Guberina, Vedran Mlikot, Dragan Despot, Žarko Potočnjak, Zijad Gračić, Nada Abrus, Vitomir Marof, Josip Lešaja…
zvonimir zoričić


odlazak glumca
Preminuo Zvonimir ZoričićMeđu pjesnicima koji su također nastupili u Štaglju bili su i Enes Kišević, Josip Palada, Vladimir Devide… U Štaglju su organizirane izložbe, kazališne predstave, humanitarni projekti. O osebujnim događanjima u Kostanju često su objavljvani tekstovi u tisku, snimani prilozi za radio i televiziju.  

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close