Crna kronikaSlobodna Dalmacija

U Istri pet kršenja samoizolacije, u Kutini u istom prekršaju uhvaćen njemački državljanin, dok je troje Austrijanaca pokušalo pobjeći iz Hrvatske

Istarska policija utvrdila je u posljednja dva dana pet kršenja mjere samoizolacije, od kojih tri na graničnome prijelazu Kaštelu, gdje su u srijedu austrijski državljani pokušali izaći iz Hrvatske, a svim su prekršiteljima izrečene novčane kazne, izvijestila je u četvrtak istarska policija. 

Rovinjski policijski službenici jučer oko 16 sati provjeravali su pridržava li se 24-godišnjak mjere samoizolacije koja mu je izrečena do 16. siječnja te su utvrdili da nije na adresi na kojoj je trebao biti, nego je otišao u posjet prijatelju. 

Na granični prijelaz Kaštel u srijedu su došle tri osobe koje su prekršile mjeru samoizolacije.

U 11,20 sati stigao je 64-godišnji austrijski državljanin koji je trebao biti u samoizolaciji do 11. siječnja, a u 16,20 sati zatečeni su 52-godišnja austrijska državljanka i 53-godišnji austrijski državljanin, kojima je samoizolacija izrečena do 13. siječnja. 

Posljednju osobu koja je prekršila mjeru samoizolacije otkrili su djelatnici pulske prometne policije, i to noćas na Partizanskom putu u Puli. Oni su zaustavili automobil kojim je upravljala 24-godišnjakinja, kojoj je izrečena mjera samoizolacije do 13. siječnja, no unatoč tome napustila je dom kako bi otišla kupiti cigarete.

U Kutini je 62-godišnji njemački državljanin dobio kaznu jer je napustio mjesto boravišta i došao u prostorije kutinske Policijske postaje iako mu je određena mjera samoizolacije.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, prema kojemu je predviđena novčana kazna od osam do 15 tisuća kuna, izdan mu je prekršajni nalog, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close