BusinessVečernji list

U igri za Ledo tri potencijalna kupca, među njima nema Podravke

Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznuta hrana, pozivom određenom broju odabranih ponuđača da započnu dubinsko snimanje, Fortenova grupa je odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka prodaje, priopćili su iz te kompanije.
mlijeko


Garancija kvalitete
Ovo su domaći brendovi kojima Hrvati vjeruju: Koje prehrambene proizvode najviše jedemoNeslužbeno se doznaje kako su potencijalni kupci ‘frozen’ portfelja Fortenove norveški Orkli, anglo-američki konglomerat Nomad Foods te češko-slovački konzorcij investicijskih fondova Emma Capital i J&T Private Equity Group, koji su već poznati ulagači u Hrvatskoj. Kao potencijalni kupac spominjala se i Podravka. No trenutačna lista, kako doznajemo, nije “zacementirana” i ne znači da se na nju ne bi mogli uvrstiti i neki naknadni interesenti, čija se ponuda Fortenovi učini dovoljno ozbiljnom i primamljivom, što bi prema nekim procjenama značilo između 500 i 600 milijuna eura.   

– Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu djelatnost zamrznute hrane. Sve kvalificirane neobvezujuće ponude dolaze od kompanija s izvanrednim investicijskim i operativnim postignućima u prošlosti. Sretni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera – rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.
Marin Pucar


Prihodi Podravke rastu
Korona lansirala Lino Ladu na tržišta Libanona i Libije– Naš krajnji cilj, povrh maksimiziranja vrijednosti, ostaje odabir strateškog partnera koji će dati najveći doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznuta hrana. Iako sad ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi – napominje Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

– Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu smanjenjem zaduženosti kompanije, Fortenova grupa spremna je prodati samo jedan segment osnovne djelatnosti, koji bi potencijalno bila Poslovna grupa zamrznuta hrana. Očekujem da će postupak dubinskog snimanja biti dovršen do kraja ove godine, a svoje ćemo ljude i tržište nastaviti pravovremeno obavještavati o daljnjem razvoju događaja – zaključio je Peruško.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close