DalmacijaSlobodna Dalmacija

U Danskoj otkrivena mutirana verzija koronavirusa koja se može proširiti na ljude, sprema se klanje 17 milijuna zaraženih životinja!

Danska se sprema zaklati 17 milijuna kuna nakon što je na farmama kuna na sjeveru zemlje otkrivena mutirana verzija koronavirusa koja se može proširiti na ljude.

Premijerka Mette Frederiksen kazala je da mutirani virus predstavlja ‘rizik za učinak’ budućeg cjepiva protiv Covida-19, prenosi BBC.

Policija je objavila da bi klanje trebalo poduzeti što prije.

Slučajevi koronavirusa otkriveni su na farmama u danskoj sjevernoj pokrajini Jutlandu i drugim dijelovima Europe prije nekoliko mjeseci. Broj slučajeva u Danskoj brzo raste, a na farmama kuna utvrđeno je pet slučajeva novog soja virusa. Dvanaest se ljudi zarazilo, objavile su vlasti.

Premijerka Frederiksen opisala je situaciju kao ‘vrlo, vrlo ozbiljnu’.

Ona se pozvala na vladino izvješće prema kojemu je utvrđeno da mutirani virus slabi sposobnost organizma da proizvede antitijela, što potencijalno može učiniti neučinkovitima cjepiva koja se trenutno razvijaju protiv Covida-19.

‘Imamo veliku odgovornost prema vlastitom stanovništvu, no zbog mutacije koja je pronađena imamo još veću odgovornost prema ostatku svijeta’, kazala je premijerka na konferenciji za medije.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close