AktualnoSlobodna Dalmacija

Twitter račun američkog predsjedništva predan Joeu Bidenu, novi predsjednik ubrzo se oglasio s prvim tvitom, evo što je napisao

Službeni Twitter računi američkog predsjednika Joea Bidena, potpredsjednice Kamale Harris i njihovih supružnika aktivirani su u srijedu, nakon četiri godine obilježene svakodnevnim tvitovima Donalda Trumpa, koji više ne može objavljivati na toj mreži.

“Račun @PresElectBiden je postao  @POTUS (akronim za predsjednika Sjedinjenih Država ) i račun @SenKamalaHarris je postao @VP”, rekao je glasnogovornik platforme.

“Spremna za dužnost”, tvitala je prva američka potpredsjednica, Kamala Harris, nekoliko minuta nakon polaganja prisege u Washingtonu.

Jill Biden, supruga novog predsjednika, dobila @FLOTUS (prva dama Sjedinjenih Država) a otvoren je račun i za Douglasa Emhoffa, supruga Kamale Harris: @SecondGentleman.

“Nema vremena za gubljenje u rješavanju kriza s kojima smo suočeni”, napisao Joe Biden i svom prvom predsjedničkom tvitu. 

Račun Joea Bidena @POTUS sada prati 2,4 milijuna korisnika, i taj broj brzo raste, ali daleko je manji od 88 milijuna pratitelja osobnog računa Donalda Trumpa prije nego je ukinut, nakon čega ga je Twitter trajno udaljio.

Trump je koristio Twitter za širenje tvrdnji o izbornoj prijevari i odbijao priznati poraz.

Krajnji potez Twittera bio je gašenje Trumpova profila nakon nereda na Kapitolu što je izvršni direktor te platforme Jack Dorsey opisao kao “ispravnu” odluku, ali “opasan presedan”. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close