AktualnoSlobodna DalmacijaSvijet

Trump smijenio ministra obrane Marka Espera jer se javno suprotstavio raspoređivanju vojske u suzbijanju antirasističkih prosvjeda u zemlji

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u ponedjeljak dugo očekivanu smjenu ministra obrane Marka Espera, kojeg će zamijeniti direktor nacionalnog centra za borbu protiv terorizma, Christopher Miller.

“Chris će napraviti SUPER posao! Mark Esper je smijenjen. Zahvaljujem mu na suradnji”, tvitao je američki predsjednik dva dana nakon što su mediji objavili njegov poraz od Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Odnosi između predsjednika i tehnokrata Marka Espera (56) bili su napeti od kada se šef Pentagona u lipnju javno suprotstavio raspoređivanju vojske u suzbijanju antirasističkih prosvjeda u zemlji.

Od tada je postao opipljiv gubitak Esperova utjecaja i on je nestao s pozornice, više nije davao intervjue i držao je samo unaprijed pripremljene govore.

Christopher Miller postaje privremeni ministar do 20. siječnja 2021. Tehnički on je peti šef Pentagona Donalda Trumpa, nakon Jima Mattisa, Patricka Shanahana i Richarda Spencera koji je nakratko morao preuzeti funkciju dok se čekalo da Senat potvrdi Marka Espera u srpnju 2019.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close