AktualnoSlobodna Dalmacija

Trener Skelin traži kontinuitet kod svojih igrača: Ovo je kopanje, rovovska bitka, a mi moramo biti još agresivniji

– Ne sjećam se da sam dobio ovakvu utakmicu u kojoj je suparnik imao dvadesetak napadačkih skokova – priznao je Splitov trener Ivica Skelin nakon pobjede nad Cibonom, svjestan da se taj skakački dio mora u budućnosti popraviti.

– Moramo znati da ovakvu utakmicu ne možemo sljedeći put ponoviti. Nije ovo moguće svaki put izvući. Možemo biti još agresivniji, pogotovo u zagrađivanju i obrambenom skoku.

 Usprkos tim problemima, „žuti” su u drugom poluvremenu bili puno bolji i uspjeli preokrenuti minus 19. Skelin je nadmudrio kolegu Ivana Velića koji mu je bio pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji.

 – Psihološki smo dobili utakmicu kad smo im se približili na 4-5 poena. Tražio sam u poluvremenu od svakog igrača da se „baci na glavu” jer smo prvi dio odigrali za zaborav. Loši smo bili u oba smjera, premekani. Nismo znali odgovoriti na njihovu agresivnost.

Skelin je prokomentirao nastavak regionalne sezone u kojoj je Split krenuo odlično s omjerom 3-3.

– Svaka nam je pobjeda važna, marljivo skupljamo bodove. Liga je teška, evo Primorska je umalo iznenadila Zvezdu. Nema ni jedne utakmice za koju možemo reći da je lagana ili da smo favoriti. Ovo je kopanje, rovovska bitka.

Vezane pobjede nad Zadrom i Cibonom značajne su i u kontekstu domaćeg prvenstva koje će se tek zahuktati.

– Imali smo pogrešan korak protiv Sonika, ali teško je izdržati ovakav ritam jer nemamo širok fond igrača. Prvenstvo je dugo, tek je počelo, no mi svakako želimo biti u utrci za vrh – poručio je Skelin. 

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close