Slobodna DalmacijaSport

Tko će na čelo Splitskog saveza športova: danas će se u dvorani na Gripama birati između Deni Borozan i Andrije Polića

Večeras ćemo doznati ime novog predsjednika Splitskog saveza športova. Kandidati su Deni Borozan (Gimnastički klub Marjan) i Andrija Polić (Odbojkaški klub Split).

Ako želite osjetiti izbliza čari predsjedničke utrke poput one Joea Bidena i Donalda Trumpa, dvorana na Gripama danas će ponuditi sličnu neizvjesnost. No, neće biti „publike”, zbog epidemioloških mjera skupština će se morati organizirati u dva dijela, u dvije grupe od po 45 skupštinara koji će proći isti program i proceduru glasovanja za novog čelnika SSŠ-a.

Obećanja, obećanja…

Novi će predsjednik naslijediti Nenada Periša, a kako se šuška po kuloarima priča će se „lomiti” oko nekoliko glasova. Uvijek ima onih koji su se spremni obećati jednoj i drugoj strani, a onda, što bi rekao Ćiro Blažević „u tmini svoje kože” donijeti konačnu odluku.

Što se splitskog sporta tiče, šteta je što i ovog puta, kao i inače, uopće postoje trane. Što se splitski sport ne može na ujediniti za dobrobit svih aktera.

A oko čega se uopće vodi „bitka”? Evo ovako. Hajduk je svakako perjanica splitskog sporta, a njegovi su rezultati najčešće „na tapetu”. Prošlo je već 15 godina od zadnje titule prvaka Hrvatske splitskih „bijelih” izvojevane daleke 2005. godine. I to je naravno loše za Hajduka, a što onda reći za ostale splitske muške kolektive. U tom razdoblju od 2005. naovamo Split nema muškog prvaka ni u vaterpolu, košarci, odbojci, rukometu…

A kao pričamo o najsportskijem gradu na svitu. Zadnja vaterpolska kruna je ona POŠK-a iz 1998., a košarkaška KK Splita iz 2003. U muškome rukometu i odbojci čista nula otkako je Hrvatska proglasila neovisnost.

Slabi muški kolektivi

Titule su osvajale vaterpolistice Bure, nogometašice Splita, ragbijaši i bejzbolaši Nade, kuglači Mertojaka, malonogometaši…

Ipak, nedostaje prave snage splitskih muških kolektiva u nogometu, košarci, vaterpolu, rukometu i odbojci. Što se može promijeniti današnjim izborom? Vidjet ćemo. Povijest nas uči da se ne nadamo previše. Da ne očekujemo revoluciju. Ali za sve postoji prvi put.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close