MagazinVečernji list

Tisuće građana na ulicama, Novi Sad Balaševiću pripremio oproštaj za pamćenje

Đorđe Balašević zauvijek je napustio ovaj svijet u 68. godini 19. veljače, u petak, a u strogoj je tajnosti pokopan dva dana kasnije, u nedjelju. U najužem krugu obitelj ispraćen je na posljednji počinak u Novom Sadu, a gradonačelnik Miloš Vučević proglasio je 21. veljače danom žalosti. Balašević je pokopan uz tamburaše koji su njegovo tijelo iz kapele ispratili s pjesmom “Aco braco”, a zatim “Malom riđom”, dok su nad grobom svirali “Oliveru”.

Đorđe je bio štovan diljem regije, a mnogi su se i na sam dan smrti počeli opraštati od njega, ponajviše ispred njegove kuće u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, kao i na Trgu slobode. Potom su uslijedili gradovi Beograd, Sarajevo, Zagreb, Pula, Split, Osijek, Zadar, Slavonski Brod…  

Novosađani su večeras organizirali događaj “Noć kada je Đole preplivao Dunav” samo u njegovu čast.

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na Obali žrtava racije na Dunavu, a na Petrovaradinsku tvrđavu postavljena je fotografija panonskog mornara s jednog od njegovih koncerata. S razglasa su se čule Balađevićeve pjesme, a njegov potpis oslikavao se na brdu ispod Petrovaradinske tvrđave, dok su iznad Dunava letjeli lampioni.

Čamci su krenuli iz smjera Petrovaradinske tvrđave, a na jednom od njih je bio je i saksofonist koji je svirao Balaševićevu glazbu, javlja Nova.rs.

Podsjetimo, legendarni kantautor zbog upale pluća, ali i zaraze koronavirusom, završio je u Infektivnoj klinici u Novom Sadu. Iako se mislilo kako se oporavlja, vijest o njegovoj smrti u petak je poharala regiju i sve ostavila u suzama. Stanje mu se naglo pogoršalo, a nije mu pomogao ni respirator na kojeg su ga liječnici stavili. Kako je rečeno, više od dva sata liječnici su ga pokušavali vratiti u život, no ništa nije uspijevalo. Ni elektrošokovi, ni adrenalin, ni pacemaker.. 
pogodilo je
Neda Ukraden se rasplakala u prijenosu uživo nakon kritika o cijepljenju: ‘Na mom čelu su nacrtali metu’


56th Annual GRAMMY Awards


DEFINIRALI ŽANR
Šokirali fanove! Jedna od najomiljenijih pop grupa današnjice objavila raspad nakon tri desetljeća


Promotion of the 13th studio album of the group Bajaga and Instructors "This world is changing" held at the RTS Club. Promocija 13. studijskog albuma grupe Bajaga i Instruktori "Ovaj svet se menja" odrzana u RTS Klubu


Borba protiv korone
Bajaga otkrio da se cijepio protiv korone: Osjećam se loše i imam reakcijuShow More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close