AktualnoSlobodna Dalmacija

Tehnički problemi u Saboru: glasovanje na daljinu ne funkcionira, predsjednik Jandroković najavio mogućnost prebacivanja glasovanja za idući tjedan

Hrvatski sabor danas je po drugi put odgodio glasovanje o raspravljenim točkama zbog tehničkih razloga.

“Ovo nema puno smisla, neću da netko dovodi u pitanje je li sve kod glasovanja u redu, legalno i legitimno. Napravit ćemo stanku od jedan sat, ako do tada ne budemo imali posložen sustav glasovanje ćemo prebaciti“, rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Zbog tehničkih teškoća jer se glasuje iz šest dvorana, a brojni zastupnici i putem video-veze, Sabor je danas već jednom odgodio glasovanje. Pokušalo se riješiti tehničke probleme, no oni su nastavili i u drugom pokušaju, ponovno je zapelo na brojanju glasova.

“Ovo će potrajati šest dana“, uhvatili su mikrofoni Jandrokovićev komentar.

Marijana Puljak (Pametno) predložila je da se danas odustane od glasovanja, sustav uredi i glasuje sutra.

Vidjet ćemo još malo, ako se nastavi ovako blizu smo i toga, odgovorio joj je Jandroković, pa nakon kraćeg čekanja odredio stanku od jedan sat.

Ako do tada ne budemo imali posložen sustav, glasovanje ćemo prebaciti, najavio je zastupnicima koji bi danas trebali glasovati o rebalansu proračuna, Godišnjem izvješću Vlade, interpelaciji o projektu Krš-Pađene i izmjenama saborskog Poslovnika.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close