Slobodna DalmacijaSplit

Sutra je taj dan! Izvucite zaboravljene knjige iz škafeta i vratite ih u Gradsku knjižnicu, sve će vam biti oprošteno

U Gradskoj knjižnici “Marko Marulić“ (GKMM), u srijedu, 11. studenoga, odvit će se “Dan oprosta duga“, tako da će svi malo nemarniji ljubitelji knjiga i čitanja moći vratiti knjige u knjižnicu bez da plate zakasninu.

– Ovo mi je super došlo. Posudila sam četiri knjige u deveti mjesec i još ih nisam vratila. Malo mi je i neugodno bilo doć knjižničarki pred oči pa da platin cifru blisku upisnini. Ovaj dan će me baš spasit, a ubuduće ću definitivno biti više svjesna i odgovorna – kazala nam je članica knjižnice Dorotea.

– Sutra je dan oprosta? Odlično, jer vučen jednu knjigu ima sigurno godina dana. Podsjećam samu sebe na epizodu Bračnih voda kada je Al Bundy bia primoren dignit kredit da bi otplatija dug knjižnici, ali zahvaljujući ovom saznanju, očito se neće ponovit spomenuti scenarij u mom slučaju– našalila se “knjiška moljica“ Tihana.

Djelatnik središnje knjižnice potvrdio nam je kako se iznova iz godine u godinu odlučuju na taj potez.

– Sutra je srijeda? Da, dan je oprosta. Odlučujemo se na ovaj potez iz godine u godinu kako bi malo probudili one nemarnije knjigoljpce da vrate knjigu bez da ih se penalizira i kako bi ubuduće bili savjesniji oko datuma povrata. Svakome se može dogoditi omaška – zaključio je službenik.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close