BusinessSlobodna Dalmacija

Suradnja UniCredit Grupe i online platforme Treedom: bankari će saditi drveće na daljinu i pratiti njihov rast putem interneta

Grupa UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, sklopila je partnerstvo s Treedomom, online platformom koja omogućava sadnju drveća na daljinu te praćenje njihovog rasta putem interneta. Zajednička će inicijativa stvoriti UniCreditovu šumu (UniCredit Forest) koja će imati najmanje 90.000 novih stabala posađenih u Italiji, Kolumbiji, Haitiju, Keniji, Madagaskaru i Tanzaniji.

Izvijestili su to iz Zagrebačke banke ističući kako će UniCreditova šuma pridonijeti smanjenju CO2 na globalnoj razini za oko 20.542,500 kilograma tijekom idućih 10 godina, što je istovjetno emisijama koje proizvodi 4.400 automobila svake godine.

Svi zaposlenici UniCredit Grupe, pa tako i zaposlenici Zagrebačke banke, imat će priliku uključiti se u ovaj projekt, između ostalog i besplatnom sadnjom svog vlastitog stabla u UniCreditovoj šumi. U banci napominju kako će njihove kolege dobiti i poseban popust ako žele posaditi više stabala.

-Ponosni smo na ovu inicijativu koja je još jedan pokazatelj naše iznimne predanosti održivosti, ugrađene u DNK naše Grupe. Partnerstvo s Treedomom omogućava nam da pomognemo okolišu dok istovremeno širimo svijest i angažiramo svoje zaposlenike u toj važnoj misiji borbe protiv klimatskih promjena. UniCreditovu šumu činit će drveće posvećeno svim našim zaposlenicima – svatko će dobiti svoje stablo – izjavio je Jean Pierre Mustier, glavni izvršni direktor UniCredita.

U objavi za medije navode kako se projekt temelji na Svjetskom tjednu klimatskih aktivnosti iz 2019. (2019 Global Week of Climate Action) kad je Grupa UniCredit potaknula zaposlenike na razmijenjivanje ideja među zaposlenicima i klijentima o tome što UniCredit može učiniti kako bi pridonio održivosti i zaštiti okoliša. Stvaranje UniCreditove šume bilo je jedan od projekata koji su proizašli iz te razmjene ideja i koji je, kako navode, pažljivo popratio Milenijski odborUniCredit Grupe.

Pojašnjavaju kako se taj odbor sastoji od zaposlenika starosti od 22 do 32 godine koji rade na osporavanju već uvriježenih obrazaca i na podizanju svijesti o stavovima novih generacija (o bankarskim temama) te predlažu inovativne ideje i rješenja.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close