Slobodna DalmacijaSplit

Stanovnici Žnjana, Kocunara, Lučca i Manuša mogu besplatno preuzeti vrećice za papir i plastiku u svojim kotarevima

Gradska tvrtka “Čistoća” nastavlja s podjelom vrećica za odvajanja papira i plastike građanima, a ovog puta na red su došli gradski kotarevi Žnjan, Kocunar te Lučac-Manuš.

– Ovih dana isporučili smo veću količinu plavih i žutih vrećica tajnicima gradskih kotareva Žnjan, Kocunar i Lučac-Manuš. Molimo građane Žnjana, Kocunara, Lučca i Manuša da, uz predočenje osobne iskaznice, besplatno preuzmu vrećice u svojim kotarevima. Akcija podjele će se nastaviti i u drugim kotarevima (iako ih većina ima zalihe otprije) – objašnjavaju u “Čistoći”.

Vrećice su namijenjene za odvajanje otpada u kućanstvu, a građani sadržaj vrećica trebaju odložiti u plavi ili žuti kontejner na najbližem zelenom otoku, kad se napune papirom ili plastikom.

– Dragi sugrađani, odvajajmo otpad, smanjimo količinu miješanog komunalnog otpada. Pravilno razvrstavanje otpada je najvažniji korak u procesu recikliranja.

Počinje već “na kućnom pragu” odlažući otpad u za to predviđene vrećice/spremnike. Na taj način olakšava se kasnija obrada otpada te sprječava stvaranje novog otpada. Recikliranje pridonosi očuvanju vrijednih prirodnih resursa – poručili su iz ove komunalne tvrtke. 

Evo gdje preuzeti vrećice

GK Žnjan, tel. 021 310 353, Stonska 2, email: desa.kurtovic@split.hr

GK Kocunar, tel. 021 682 510, Mosećka 56, email: katija.cukusic@split.hr

GK Lučac-Manuš, tel. 021 682 514, Omiška 14, email: vesna.perak-bone@split.hr

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close