Slobodna DalmacijaSplit

Stanari Đakovačke ‘šize‘ jer će nakon rekonstrukcije ulice izgubiti dio parking mjesta. Zbog nepropisnog parkiranja uz gradilište ‘pati‘ i odvoz smeća

Radovi na na rekonstrukciji ulaza u Đakovačku ulicu su pri samom kraju, preostaje još asfaltiranje i postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

Okolina pazarića na Plokitama inače je poznata po prometnom kaosu koji stvaraju nepropisno parkirani automobili, pogotovo u jutarnjim satima kada svi odlaze u spizu.

Vijećnik Gradskog kotara Plokite Denis Pejković moli stanovnike za strpljenje upozoravajući na problem koji stvaraju nepropisnim parkiranjem.

– Izvođenje radova je prouzročilo probleme u odvozu smeća, a uzrok su bili pojedini automobili parkirani pokraj ograde gradilišta, pa kamioni “Čistoće” nisu mogli proći kroz gradilište.

Vodstvo kotara je u suradnji sa “Čistoćom” pokušalo riješiti dolaskom specijalnih vozila i odvesti dio smeća. Problema s odvozom smeća će biti još koji dan, jer slijedi asfaltiranje i iscrtavanje horizontalne signalizacije.

Očekujemo da će vodstvo kotara zajedno sa “Čistoćom” to uspješno riješiti, a stanovnike Đakovačke i dijela Vinkovačke molimo za strpljenje i razumijevanje – kaže.

Dodaje da će se ovim zahvatom olakšati ulaz u Đakovačku ulicu iz vrlo prometne Vinkovačke u jutarnjim satima, ali posljedica će biti gubitak određenog broja parkirnih mjesta na početku Đakovačke, koja će i dalje, osim na ulazu, ostati jednosmjerna. U više je navrata upozoravao na nedostatak parking mjesta, a građani pomalo gube strpljenje, kaže.

– Vodstvo kotara je u više navrata ukazivalo gradskoj upravi na probleme s nedostatkom parkirnih mjesta na Plokitama, kao i u cijelom gradu, ali gradski oci za to nisu imali sluha.

Uvijek se spominju promjene GUP-a i nedostatak prostora. Bilo kakvi građevinski zahvati, poput ovoga, iscrtavanje vatrogasnih prilaza ili izgradnja zelenih otoka s novim kontejnerima, sa sobom povlači gubitak postojećih parkirnih mjesta. Nažalost, rješenja nema na vidiku, a nezadovoljstvo građana Plokite je sve veće – upozorava Pejković.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close