Slobodna DalmacijaSplit

Splitski ugostitelji opet na sastanku s gradonačelnikom Oparom, imaju niz zahtjeva: ukidanje poreza, sniženje naknada, besplatni parking…

Udruženje ugostitelja Split “izvojevalo” je još jedan sastanak s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom. Kako neslužbeno doznajemo, s gradonačelnikom će se sastati sutra u 13 sati u Banovini, a za njega imaju niz zahtjeva: od ukidanja poreza na potrošnju, sniženja naknade za štekate i komunalnu naknadu do besplatnog parkinga za građane.

Svoje zahtjeve ugostitelji opravdavaju padom prometa, odnosno ostvarenjem tek 30 posto od prihoda iz prošlog razdoblja. Od njih se traži, tvrde, da unatoč velikom padu prihoda sve rashode podmire u punom iznosu, čime se ugrožava opstanak tvrtki, a samim time i mjere Vlade za očuvanje radnih mjesta.

Od splitske vlasti zahtijevaju ukidanje poreza na potrošnju, sniženje naknade za štekate, komunalnu naknadu i usluge gradskih komunalnih tvrtki za razdoblje od 1. rujna 2020. do 30. lipnja 2021. godine u iznosu od 70 posto, nastavak mjera za zakup gradskih prostora do kraja lipnja iduće godine, besplatno korištenje vanjskih šankova, dozvolu za širenje štekata u periodu Adventa, ali i za razdoblje do 30. rujna 2021. godine te besplatan parking u centru za sve građane do kraja travnja iduće godine.

Udruženje ugostitelja Split broji nekoliko desetaka splitskih ugostitelja od njih preko tisuću, a s gradonačelnikom su već sastančili prošle godine na temu Odluke o komunalnom redu. I tada su, podsjećamo, tražili “stol više” i produljenje ugovora za štekate.

– Dok god bude potražnje od strane gostiju za sjedalicama i večerama, naše će biti da pitamo proširenje štekata, a na Gradu je hoće li to dozvoliti ili neće – kazala je tom prilikom predstavnica Udruženja Jelena Tabak.

Ovaj put ne pitaju već zahtijevaju, a kako će gradonačelnik odgovoriti, ostaje za vidjeti.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close