Slobodna DalmacijaSplit

Splitski đaci ponovno sa školskim torbama na leđima, ali ne svi, većina je online. Donosimo školski kalendar do kraja nastavne godine

Nakon iznimno dugih zimskih praznika, koji su zbog pandemije trajali do 18. umjesto do 11. siječnja, danas je počelo drugo polugodište. Na žalost splitskih učenika, naročito onih koji su morali na nastavu u školske klupe, koincidiralo je to s iznimno hladnim ponedjeljkom, pa je nakon dugog raspusta mnogima jutros po hladnoći bilo teško staviti torbu na leđa i uputiti se iz toplih domova u školu.

Međutim, riječ je o manjem dijelu osnovaca i srednjoškolaca kojima će početak drugog polugodišta startati na klasičan način. Samo učenici nižih razreda osnovnih škola i maturanti za sada idu u školu, a svi ostali do daljnjega imaju online nastavu. Naravno, u pitanju je opet prevencija koronavirusa, zbog koje već druga po redu školska godina izgleda bitno drukčije nego je to slučaj bio godinama ranije. 

Kako bilo, učiti se mora. Drugo polugodište bi, inače, trebalo potrajati do 18. lipnja, a u međuvremenu bi đaci trebali odmarati i od 2. do 12. travnja, kada su im proljetni praznici (Uskrs je 4. travnja).

Maturantima će nastavna godina završiti ranije, već 25. svibnja, nakon čega ih očekuje polaganje ispita državne mature.

Na koncu, učenici se neće usrećiti ni rasporedom državnih praznica do konca školske godine budući da i Praznik rada, 1. svibanj pada u subotu, a Dan državnosti 30. svibanj u nedjelju.

Za utjehu, Tijelovo je u četvrtak, 3. lipnja, a i Sveti Duje pada u petak, 7. svibnja. Valjda će se ove godine slaviti, a to za splitske učenike tradicionalno znači da “nema škole”.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close