Slobodna DalmacijaSport

Split bez Đokovića, Ukića, Marčinkovića i Lukovića došao do uvjerljive pobjede nad Dubravom

Rutinska uvjerljiva pobjeda Splita ostvarena na individualnu kvalitetu u drugoj brzini pri čemu je uz izostanke Đokovića, Perkovića, trener Ivica Skelin odmarao i Ukića, Marčinkovića, pa i Lukovića koji s klupe nije ni ulazio u igru. Bez cijele petorke, i to kakve petorice igrača, Split je stigao do laganog trijumfa.

Dojam je ipak da su mogli „žuti” i kudikamo uvjerljivije slaviti, pogotovo jer je već u 17. minuti bilo je plus 23, 48:25. Međutim, onda se počelo (još) više solirati, daviti loptu, igrati sporo, griješiti… Split je sada na skoru 12-4.

Mada je od igrača među domaćima koji su nastupili najmanje proveo na parketu, samo šest minuta, Šarić ih je odlično iskoristio za osam koševa, od čega je mladi krilni centar zabio dvije trice (šutirajući ih 2/2). Ispisao je kandidaturu da u idućim susretima dobije koju minutu više, kao i ostali mladići u žutom Perasović, Gizdavčić. Pogotovo kada su u pitanju ovakvi susreti gdje je Split bio veliki favorit.

U završnici susreta se u sudaru sa suigračem Šarićem ozlijedio Vranković, ali prije odlaska na klupu pokazivao je da je s njim sve u redu. Već sutra u domaćem prvenstvu na Gripe stiže i Šibenka koja je „žute” svladala na Baldekinu.

Split – Furnir 99:65

Split – Dvorana na Gripama. Bez gledatelja. Utakmica 18. kola HT Premijer lige košarkaša: Split – Furnir 99:65 (24:14, 26:20, 17:18, 32:13): Suci: Josip Radojković (Split), Karlo Mirčeta (Šibenik) i Denis Bajramović (Dubrovnik).

Split: Gizdavčić (5), Perasović (11), Kedžo (10), Šarić (8), Bajo (9), Čampara (14), Vranković (5), Luković, Marić (17), Mesiček (20).

Furnir: Vlahovec, Prelec, Pandurić (8), Vujić (4), Perić (3), Isabell (11), Majić, Smolić, Šola (4), Jerković (13), Puou (11), Buljević (11).

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close