Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Splićanka nadmudrila prevarante u pokušaju. Iz policije još jednom upozoravaju: ‘Ne nasjedajte, ne prihvaćajte komunikaciju i ne predižite novac!‘

Pritvorskom nadzorniku splitska policija je dovela dva prevaranta u pokušaju koji nisu uspjeli ‘preveslati’ 59-godišnjakinju iz Splita. Nakon što je u petak dobila poziv da je novčani iznos koji posjeduje u banci krivotvoren te da ga treba dignuti s računa i donijeti kući, umjesto u banku 59-godišnjakinja je otišla ravno u policiju.

Inspektori Prve policijske postaje su već sutradan uhitili dvije osobe koje dovode u vezu s ovim događajem 52-godišnjaka i 54-godišnjaka. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja su uz kaznenu prijavu za pokušaj prevare predani pritvorskom nadzorniku.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, Antonela Lolić još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

– Ako vas nepoznata osoba traži da predignete novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne predižite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj bez odgode prijavite policiji – navedeno je u upozorenju iz policije.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close