Life Style

Skrivene ‘zamke’ prirode otkrijte kanuom, lađom…

Kanu, SUP, lađa, bicikli ili lagana šetnja. Više je načina kako obići Baćinska jezera. Svi su jednako dobri i jednako će vas oduševiti. Dakle, izbora imate.

To su ona jezera koja ste prije gradnje autoceste, kada biste prema Dubrovniku išli Jadranskom magistralom, mogli vidjeti s lijeve strane kada prođete Gradac i dođete nadomak Ploča.

Mi smo ondje odlučili biciklirati i nismo pogriješili.

Bicikle smo unajmili za 30 kuna po satu u Beach baru Parić koji je na južnoj strani jezera. To je vjerojatno i najbolja točka za početak istraživanja ovih šest spojenih i jednog izdvojenog jezera.

Do tamo autom od trajektnog pristaništa u Pločama treba doslovno pet minuta, a na tom dijelu jezera ima i parkiralište.

Staza je u početku bila asfaltirana, ali kasnije prelazi na makadamsku. No to stvarno ne predstavlja problem ni za neiskusnije vozače jer je ravna i bez rupa ili nekih skrivenih zamki. U stvari, jedine “zamke” koje imate na putu su prelijepi mostovi, jezerski otoci, plaže i izvori te klupice u hladu zbog kojih se vožnja svako malo prekida kako bi se okinula ona savršena fotka za uspomenu. Kružna staza nešto je duža od 10 kilometara i ne obuhvaća sva jezera, ali nas uvjeravaju da će uskoro sve spojiti.

– Kod nas nikada nije bilo masovnog turizma. I to je naša prednost. I usred najboljih sezona na Jadranu kod nas nikada nije bilo krcato jer se ljudi naprosto rijetko spuste s magistrale ili autoputa. No zato oni koji dođu kod nas uživaju u netaknutoj prirodi i prekrasnim jezerima. Nekada i potpuno sami jer se nitko drugi nije odvažio. Zamislite, cijela jezera samo za vas. To je neprocjenjivo – kaže nam Mario Čuljak koji s Andreom Franić vodi agenciju Life and Ventures koja nudi kajak, biciklizam, planinarenje i alpinizam na potezu od Makarske do Neretve.

Kajak na koji idemo prvom prilikom, stoji 250 kuna po osobi. Za djecu je 125 kuna, a uživancija na jezerima traje oko četiri sata.
 | Autor : Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

 | Autor : Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić


Za polaznu točku preporučujemo južnu stranu jezera, kod plažnog bara Parić gdje možete unajmiti bicikle za 30 kuna po satu
 | Autor : Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić


Za četiri sata uživancije na jezerima unajmite kajak za 250 kuna po osobi. Za djecu je upola jeftinije
 | Autor : Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić


Na putu oko jezera čekaju vas ‘prelijepi mostovi, jezerski otoci, plaže i izvori te klupice u hladu pa ćete se često zaustavljati da ulovite fotku za uspomenu
Od polja do stola


Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja

Samo na Večernji TV-u
Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune


Huawei


PETAL SEARCH
Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitelShow More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close