AktualnoSlobodna Dalmacija

Sklopivi gumenjaci najbolji su ulazak u svijet nautike

Špica sezone se ipak ukazala u malo boljem svjetlu i Jadran je solidno popunjen. Uz dobru cestovnu povezanost s Europom jedan od razloga nautičkog buma je i to što cijene najma plovila nikada nisu bile ovako niske. Kako ploviti u ovo izmijenjeno doba donosimo u prijedlogu đite oko Lošinja, savjetima za pripremu hrane i borbu protiv insekata. Uz zalihe hrane i pića važan detalj u plovidbi bez kontakta s kopnom je zaliha električne energije, pa donosimo korisnu tablicu kako detaljno planirati potrošnju.

Ako već niste uhvatili priliku za pravu đitu možete iskoristiti akcijske cijene sklopivih gumenjaka koji s laganim vanbrodskim motorom lako stanu u svaki prtljažnik. U novom broju Otvorenog mora napravili smo pregled najpopularnijih modela za svaki džep i iznenadili se koliko je zapravo niska cijena za ulazak u svijet nautike. Neizostavan ljetni artikal su i bežični bluetooth zvučnici pa smo izdvojili nekoliko najpopularnijih modela otpornih na morske kapljice.

U školi podvodnog ribolova Mislav Čalo otkriva taktike za velike ribe koje u pravom trenutku mogu značiti razliku između propuštene prilike i trofeja za pamćenje. Kolekcionar trofeja i svjetski prvak u surfanju Enrico Marotti ispričao nam je kako je to živjeti od svoga hobija kroz prizmu svoje jedinstvene škole jedrenja u Opatiji. Kakva je veza najupješnijeg talijanskog olimpijskog jedriličara i lošinjske pasare možete pročitati u tekstu Krešimira Đakulovića koji je istražio korijene legendarne drvene petmetarske barke i isprobao je u akciji.

Uspjeh u ljetnom noćnom ribolovu možda se krije u svijetlećim mamcima, jednoj od zanimljivih ribolovnih tema Šime Duvančića. Uz test prvog hibridnog gumenjaka Capelli predstavljamo i čartersku ljepoticu Bavariju C42 koja je nastala u suradnji s hrvatskim iznajmljivačima. U novom broju pročitajte i kolumne Tonke Alujević, dr. Alena Solde, Ede Šegvića, Vanje Valtrovića, Damira Višića, Marijana Žuvića i još mnogo toga što Otvoreno more čini najpoželjnijom revijom za sve ljubitelje mora i plovidbe.

Uz tiskano izdanje na svim kioscima, novi broj je dostupan i u digitalnom obliku na

https://online.jutarnji.hr/magazine/otvoreno-more-8.html

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close