Slobodna DalmacijaSport

Simić kupio Vejićev dres koji ima posebnu vrijednost i priču, večeras kreće nova aukcija Bilog srca

Stefan Simić je na aukciji dresova Bilog srca, humanitarnoj akciji za stradale od potresa u Sisku i Petrinji osvojio je – Hajdukov dres. 

Svečarski dres u kojem je Hrvoje Vejić nastupio na utakmici protiv Slavije prije deset godina, u prigodi kad su „bijeli” slavili 100. rođendan.

Dres ima posebnu vrijednost i priču. Stoper Simić ga je zaželio osvojiti od stopera Vejića. Rekli bismo igrača kojega je, ajmo reć, naslijedio na toj poziciji u dresu najdražeg kluba, premda je puno igrača prodefiliralo.

I ne samo to: nego je u susretu Hajduka i Slavije Simić kao 16-godišnjak nastupio za – Slaviju. Zamolio je tada svoje u Pragu da ga kao darovitog češkog juniorskog reprezentativca povedu na meč s Hajdukom. Jer da je korijenima hajdukovac, s kućom u Supetru, na otoku Braču. Da ga povedu – doma. I stave nastupit protiv Hajduka. Premda živi i odrasta u Pragu i voli Slaviju, još više mu srce tuče za – Hajduk.

Cijena 4800 kuna

U koji će, nadao se tada, doći jednog dana. I došao je…

Simić je doista nastupio u dresu Slavije na svečarskoj utakmici „za sto ljeta”, tek posljednjih nekoliko minuta, ali dovoljno da ga sasvim prožmu osjećaji. Istrčao je na Poljud i onda ispod Slavijina dresa pokazao majicu uspomene na pokojnu mamu Suzanu:

– Draga mama, ovaj dan posvećujem tebi.

Kad se na aukciji pojavio Vejićev dres baš s te utakmice iz veljače 2011., Stefan je angažirao oca i prijatelje. Ulažemo, samo da osvojio dres!

Tako je zadatak dobio otac Rade, a završnu potjeru realizirao je Leo Dragičević, najbolji prijatelj iz Supetra. Pobjednička cijena 4800 kuna.

– Leo je sve za nas odradio. Sad ćemo u kući imati posebnu vitrinu kompletiranu dresovima s te utakmice, a ja imam i ulaznicu – otkrio nam je Simić senior, otac Rade.

Prodani i dresovi Pletikose, Džeke i Pašalića

Danas bi Stefanu trebao biti uručen dres, bit će tu i Vejić. Trenutak emocija.

Otac Rade povjerio nam je kako Stefan pred realizacijom velike želje: nastupio je na 100. rođendanu Hajduka, igrao za Slaviju u Poljudu, a na 110. rođendanu „bijelih” nosit će Hajdukov dres!

Drugi dres prve runde aukcije bio je od Stipe Pletikose, hrvatski reprezentativni, 4300 je inkasirano, a u drugoj rundi na dražbi su bili dresovi Edina Džeke i Marija Pašalića i oni su inkasirali po 5000 kuna od zasad anonimnih pobjednika.

Večeras, u ponedjeljak u 19.11 kreće nova aukcija Bilog srca, treća po redu. Iz ogromne palete ponuđenih memorabilija organizatori još nisu odabrali koji su to dresovi, ali bit će atraktivni, jer samo takvih i ima. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close