DalmacijaSlobodna Dalmacija

Šime Strikoman sutra u Drnišu snima Milenijsku fotografiju s portretom Ivana Meštrovića: može li bolje da se o Drnišu nadaleko čuje?

Vodički fotograf Šime Strikoman u suradnji s TZ Grada Drniša sutra ispred drniške gradske ljekarne snima svoju 726. milenijsku fotografiju s portretom velikog Ivana Meštrovića, objavila je TZ Drniš, uz poziv sugrađanima i namjernicima da “dođu na Poljanu i popiju kavu uz pridržavanje epidemioloških mjera.”
Snimanje započinje u 10,30 sati, a crtež će biti izrađen u perivoj boji, te se do prvih kiša možete fotografirati i objaviti snimke na društvenim mrežama s oznakama @visit_drnis,#visitdrnis i #enjojtheviewfromdrnis, sugeriraju drniški turistički djelatnici.  

Turistička zajednica u suradnji s turističkim vodičima želi poraditi na brendiranju lika i djela jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika prve polovice 20. stoljeća, poznatog u svijetu, a projekt je nazvan Meštrovićevo blago. Ivan Meštrović djelovao je kao kipar. slikar, arhitekt i pisac, a brojna svoja djela, skulpture i slike, umjetnik je darovao zavičaju.

-Poseban naglasak dajemo suradnji s osnovnim i srednjim školama i svaku smo turističku turu prilagodili uzrastima. Turom za treće razrede osnovnih škola priključit ćemo se projektu Ministarstva kulture pod nazivom Djeca čuvari baštine, piše u objavi Ivana Menđušić, direktorica TZ Drniš. I zaključuje:
-Što napraviti, osim piva, kako bi se naš glas nadaleko čuo? Možemo li bolje od milenijske fotografije koja može obići svijet?

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close