AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Šibensko-kninski dožupan na Facebooku komentirao spornu fotografiju: Nismo kršili nikakve mjere. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili

Nakon što je objavljena fotografija kako se u Kninu u restoranu jednog hotela gosti zajedno s još šestoricom prijatelja i stranačkih kolega, dožupan Šibensko-kninske županije, Nikola Blažević (HDZ), a koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Knina, na svom je Facebook profilu objasnio što događalo te večeri.

Šibensko-kninski dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite kršio epidemiološke mjere?! Bio je na večeri s kolegama iz HDZ-a

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

‘Dana 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak) više medijskih kuća objavilo je tekst kojim se javno insinuira da sam, zajedno sa svojim prijateljima, kršio epidemiološke mjere i organizirao večeru za kolege iz Hrvatske demokratske zajednice. Objavljena informacija nije ni istinita ni vjerodostojna,  jednako kao što nisu vjerodostojne konotacije kojima se privatno druženje nekolicine povezanih osoba dovodi u vezu s kršenjem epidemioloških mjera.

Fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj 7 (sedam) osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite. Nadalje, ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima kakvo je bilo i ono koje je objavljeno na prijepornoj fotografiji.

Na predmetnom okupljanju nisam bio nazočan službeno nego privatno, nisam ga organizirao ja, nego moj bliski rođak proslavljajući važan obiteljski događaj koji nema nikakve veze s Hrvatskom demokratskom zajednicom čiji sam član. Na istom se nalaze osobe koje poznajem 20 i više godina te nije prekršena nijedna epidemiološka mjera na štetu drugih fizičkih ili pravnih osoba. 

Zaključno, fotografija jest autentična u odnosu na osobe koje se na njoj nalaze, no sve ostalo što se negativno konotira spram predmetne fotografije nije ni istinito ni vjerodostojno. Živimo u vremenu u kojem dodatni dodir prsta (namjeran ili nenamjeran?!) može prouzročiti medijsku zainteresiranost, zlurade konstrukcije, te osudu bez suđenja i prava na obranu. Kaj god, što bilo da bilo, neću dopustiti nikome pa ni zainteresiranoj javnosti da ulazi u moj dom i u moj život. U ovom konkretnom slučaju čuo sam se s ljudima iz svog okruženja. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili o trošku onoga koji nas je pozvao da se nađemo u reduciranim uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji. Privatnim angažmanom nisam ugrozio nikoga, a javnim…, i dalje nastavljam biti odgovoran’, napisao je Blažević na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Blaževića smo danas u nekoliko navrata pokušali dobiti za komentar sporne fotografije, no nije nam odgovarao.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close