Slobodna DalmacijaSport

Šibenki druga pobjeda za redom i korak bliže play offu, Alkaru peti poraz u nizu i ostanak u borbi za prvoligaški spas

Šibenki druga pobjeda za redom i korak bliže play offu, Alkaru peti poraz u nizu i ostanak u borbi za prvoligaški spas. Rezime je to dalmatinskog derbija na Baldekinu.

Početak utakmice uvelike je odredio konačni ishod. Domaćini su vrlo raspoloženo ušli u susret, posebice napadački. Sinjani su zatvorili centra Mikovića, ali su im koš trpali Freeman i Širko. Goste je na životu držao samo Amerikanac Varence.

Međutim, nije ni on mogao sam pa su domaćini začas imali osjetnih (20:9). Pozvao je trener Alkara Milačić time out, promijenio obranu, ali nisu se mijenjale stvari na semaforu.

Nešto lošije Šibenka je igrala u drugoj četvrtini. Domaći su zabili samo četiri koša u šest minuta, ali Sinjani nisu to znali dovoljno kazniti. Uspjeli su se spustiti tek na (36:29), a onda su Narančasti opet namjestili nišanske sprave i povećali prednost na plus 18 do poluvremena.

Neuobičajeno dugo Milačić je zadržao svoje igrače u svlačionici na velikom odmoru. Na parket su izašli samo dvije minute prije početka drugog dijela.

Ali, ni dugi sastanak nije promijenio tijek zbivanja na parketu. Domaćini kontroliraju zbivanja i vode uvjerljiov se do (63:44). Onda Milačić pronalazi rapoložene igrače u Kučanu i Mandaliniću i eto Sinjana na minus sedam (60:67).

Zazvonio je alaram na šibenskoj klupi, pa je trener Rahimić pozvao minutu odmora. Nakon predaha odgovornost su preuzeli najiskusniji Bašić i Širko te tricama vratili Narančaste u mirne vode.

– Čak i iznenađujuće rezultatski uvjerljiva pobjeda za nas. Lopta je stvarno dobro išla u napadu, zbog čega smo imali barem 20 otvorenih šuteva.- kazao je Dženan Rahimić, trener Šibenke.

Njegov kolega iz Alkara Damir Milačić istaknuo je kako je utakmica odlućena u prvoj četvrtini:

– Mi smo mogli dobiti u Šibeniku samo ako svedemo utakmicu na mali brtoj koševa a to nismo uspjeli. Potpuno zaslužena pobjeda domaćina, a nama je važno da smo izašli iz brojnih karantena tako da očekujem bolje dane- rekao je Milačić.

Semafor

Šibenka- Alkar 82:68 (31:17, 16:12, 16:18, 19:21)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Alfred Jovović, Goran Rogić.

Šibenka: Freeman (26), Šarić (7), Živković, Bašić (11), Solomun, Klarin, Miković (11), Pleadin (2), Vlaić, Širko (22), Jurković, Andabaka (3).

Alkar: Brocić (3), Echols (9), Granić (4), Mandalinić (5), Kučan (11), Putnik (3), Varence (15), Tomašević, I. Vučić (12), H. Vučić (6), Zukanović.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close