Magazinsibenik.in

Seks terapeut otkrio super trik za bolje povezivanje u krevetu

Sve ova razmišljanja, iako uobičajena, zapravo mogu otežati uživanje u seksu i povezanost s partnerom tijekom seksa. 

U nedavnom intervjuu za mindbodygreen, holistički seksualni pedagog Taylor Sparks predložio je jedan intrigantan način da se riješite takvih misli i vratite se u sobu s partnerom: prepustite kontrolu nad tim što se događa u seksu vašem partneru. 

Praksa prepuštanja kontrole.

To točno znači kako zvuči: odustajanje od potpune kontrole onoga što se događa tijekom seksa i dopuštanje partneru da donosi sve odluke. 

– Neka vas odvedu u smjeru za koji vjeruju da će vam donijeti najviše uzbuđenja – objašnjava Sparks.

Ova vrsta seksualne igre dolazi u obzir samo ako imate potpuno povjerenje u svojeg partnera. Dopuštate svom partneru da odlučuje o svemu u vezi s vašim seksom: kako ćete pokretati tijelo, u kojim ćete položajima biti, kada ili hoćete li doživjeti orgazam, pa čak i kakva treba biti energija među vama.

Na kraju, vaš jedini cilj je potpuno se riješiti svake želje da kontrolirate ishod seksa – ne brinite se hoćete li zadovoljiti svog partnera, hoćete li se vi dovoljno uzbuditi, jeste li ‘dobri u krevetu’ ili bilo što drugo – i samo si dopustite da budete u potpunosti prisutni u iskustvu koje vam partner stvara.

– Kad se odreknete kontrole i ukažete povjerenje partneru, moći ćete im prepustiti svoju energiju, a to jača vašu vezu – objašnjava Sparks.

Drugim riječima, dobrobiti su dvojake: otpuštate sve misli koje vas u biti sprečavaju u uživanju, obraćate više pozornosti na to što osjećate i povezujete se potpunije s partnerom jer ne razmišljate o tome što biste trebali raditi ili postići tijekom seksa.

– Toliko puno ljudi voli imati kontrolu, a ideja da se ta kontrola prepusti partneru može zvučati zastrašujuće. Kako bi sve prošlo u najboljem redu ovakvo prepuštanje uključuje i dobru komunikaciju – dodaje Sparks. 

Kako isprobati ovakvo prepuštanje kontrole?

Ovo je definitivno nešto o čemu biste trebali razgovarati prije nego što to isprobate, samo kako biste bili sigurni da se oboje slažete i da biste osigurali da oboje to radite kako biste i probali nešto novo.

Sparks dodaje da, ako ste zainteresirani, može biti ugodno unijeti i druge oblike prepuštanja kontrole u vaš seksualni život – poput senzorne deprivacije (pomislite: povezi za oči), odgađanje orgazma ili lisice.

Obavezno prethodno utvrdite granice i potencijalno sigurnu riječ, a nakon prvog puta porazgovarajte o iskustvu, savjetuje. 

Ova vrsta igre nije nužno ono što trebate raditi svaki put kad se odlučite na seks, ali to može biti nešto s čim ćete zapapriti i unijeti iznenađenje u svoj seksualni život. 

Odustajanje od kontrole može biti zaista moćan način da se stvarno povežete sa svojim partnerom tijekom seksa, umjesto da se opterećujete pokušajima da sve napravite ‘kako treba’. 

– Ova praksa omogućit će vama i vašem partneru da dosegnete nove visine seksualne ekstaze koja vas zbližava – zaključuje Sparks.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close