MagazinVečernji list

Saša Antić: ‘Volio bih vidjeti okršaj Plenkovića i Milanovića u rimama. Ne znam tko bi bio bolji’

Gost večerašnjeg Podcasta Večernjeg lista je Alejuandro Buendija, odnosno Saša Antić, član grupe TBF i autor većine njihovih hitova. Saša je nedavno izdao novi singl “Kornjača”, a uskoro izlazi i album “Škrinja”. U ugodnom razgovoru dotakli smo se aktualnih događaja u svijetu , od koronavirusa do izbora u Americi, o glazbi i svemu što je Saša za domaću scenu napravio. Saznali smo i mnoge detalje iz njegove karijere, poput toga toga kako je počeo slušati hip-hop, te početkom devedesetih pod okriljem noći po Splitu crtao grafite tada popularnih hip-hop grupa.

Pričao nam je o razvoju TBF-a koji je krenuo tako da su radili pjesme od semplova drugih pjesama, da bi kasnije dobili i Porin za rock bend. Saša je zbog svoje pjesme “Mater” i stiha “Moja mater te traži” morao na sudu objašnjavati smisao stihova, budući da je netko prijavio te stihove kao prijetnju koju je dobio SMS-om.

– Dao sam si truda i izanalizirao pjesmu. Objasnio sam da se radi o metafori, ruganju nasilnicima, i da mater možda ni ne postoji. To je prazna prijetnja aktera koji je nemoćan, kazao je Saša koji se osvrnuo i na neke svoje kolege.

– Thompsona ne doživljavam kao ozbiljnog lika. On mi je više kao neki simbol. On kao da ima karijeru prije “E moj narode” i poslije nje. Odjednom je naučio pisati pjesme, a prije nije bio neki liričar. Sve mi je to čudno, kazao je Saša koji se dodirnuo i vječne podjele na ustaše i partizane.


– Meni je to bila stvar ljudskosti, civiizacijskih normi. Da je sad 1941., normalno da bih išao u partizane. Zamislite sad situaciju da vam dođu Nijemci ili Talijani, okupiraju zemlju, i vi se njima priklanjate. To mi je neshvatljivo, kazao je Saša. 
Antić se osvrnuo  i na aktualnu svađu predsjednika Milanovića i premijera Milanovića.

– Volio bih kad bi se natjecali u rimama. Ne znam tko bi od njih bio bolji, ali mislim da bi bili dobri reperi – kazao je Saša. Što nam je još kazao u razgovoru pogledajte večeras od 20 sati na Facebooku Večernjeg lista i Vecernji.hr.konačno se odvažio
Bogatstvo se istopilo, a slavni glumac izgleda sve lošije: Napokon odlučio progovoriti bez cenzure

ima iskustva
VIDEO Dean Dvornik zbog financijske situacije otišao u Ameriku, otkrio što točno tamo radi


Zagreb: Snimanje filma na Dolcu


komentari se nižu
Ne viđamo je često! Vanna u novom spotu pokazala lijepu 19-godišnju kćerShow More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close