MagazinVečernji list

Remi se posebnom objavom oprostila od Mire: ‘Pročitala sam danas tvoje pismo i bilo me sram’

Nakon tužne vijesti da je u 66. godini preminula Mira Furlan brojne kolege, prijatelji, poznanici i štovatelji lika i djela glumačke legende se opraštaju putem društvenih mreža. Od nje se na Facebooku oprostila i pjevačica Mirela Priselac Remi, koja je glumicu srela prošlo ljeto na zagrebačkom Ribnjaku.

– Srela sam je prošlo ljeto na Ribnjaku. Prošla je pokraj mene i mog društva, s nekom kolegicom, u razgovoru. Skamenila sam se vidjevši je, a onda sam se sabrala, okrenula se i povikala za njom: “Predivni ste, hvala Vam na umjetnosti!” Okrenula se, nasmiješila, bez zvuka ustima oblikovala “hvala” i nastavila put – započela je objavu Remi dodavši kako je zbog toga bila uzbuđena kao srednjoškolka, a svoje dojmove nije mogla sakriti.
 | Autor : Facebook

Foto: Facebook


– Oprosti, Miro, što se naš Zagreb 91. prema tebi ponio tako grubo. Žao mi je. Pročitala sam danas tvoje pismo i bilo me sram. Oprosti. Grli te smogovka iz Radničkog dola – završila je dirljivu objavu pjevačica.

Podsjetimo, glumica je duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača. Slovila je za jednu od najpopularnijih i najljepših glumica bivše Jugoslavije, a bila je cijenjena u cijelome svijetu. Rođena je u Zagrebu, no još od 1990-ih godina je s obitelji je živjela i radila u Los Angelesu. 

Dnevno je dobivala mnogo prijetnji smrću i u studenome 1991. godine par je otišao u Beograd, a zatim u New York, Sjedinjene Američke Države. Tamo je prvo radila kao konobarica, prodavačica i prevoditeljica, a njezin voljeni suprug je bio dostavljač, asistent montaže i montažer. Godine 1993. je dobila ulogu u američkoj seriji “Babylon 5”, što je ponovno vratilo u glumu. Ubrzo su se preselili u Los Angeles gdje su i kupili kuću na kredit. 1998. godine su se vjenčali i dobili sina, Marka Lava. Glumica se kasnije vraćala u Hrvatsku, a uspjela je i vratiti stan koji je naslijedila. 
Mira Furlan


NAPUSTILA HRVATSKU
Pismo Mire Furlan iz ’91. ne ostavlja ravnodušnim: Kaznu koju mi je priredio moj grad i kazalište nisam zaslužila

IVICA BULJAN
Ravnatelj drame HNK ispričao se Miri Furlan: ‘Osjećam sram jer je morala napustiti Zagreb’

POTPUNO OTVORENO
Nikolina Ristović otkrila svoja iskustva sa zlostavljačima: ‘Nisam niti pomišljala tražiti pomoć’Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close