Magazinsibenik.in

Razigrani ljubimac i čista kuća? Nije lako, ali može uz ovih nekoliko korisnih savjeta

Umjesto čekanja da se nešto zaprlja pokrenite preventivne korake i dugoročno si olakšajte čišćenje. 

Mali tepisi

Umjesto jednog velikog tepiha koji ide od ruba do ruba prostorije, nabavite male tepihe koji se mogu strateški postaviti na ulazna vrata (ispred ulaza i unutar) i na mjesta na kojima ljubimci vole provoditi vrijeme, na primjer uz kauč ili ispod stola. Male tepihe je puno lakše očistiti nego velike, a mogu se i premještati prema potrebi

Ormari tamne boje

– Najbolje što sam ikad učinila za svoju kuhinju i zdrav razum bilo je da sve svoje donje ormariće obojim u sjajnu crnu boju. Tamna boja izvrsno skriva mrlje od vlažnih noseva i blato od mašućih repova. Sjajne površine je lako prebrisati. Također se mogu pobojati i ormari i donji dio zidova u drugim dijelovima kuće. Održavanje doma s kućnim ljubimcima postalo je puno jednostavnije – piše Katie Bingham-Smith na portalu Architectural Digest.

Ulje za zdjelice i podmetači

Malo ulja spriječit će pojavu tvrdokornih mrlja od hrane. A gumeni podmetač ispod zdjelica će spriječiti prolijevanje i sušenje komadića hrane na podu. 

Rukavice od lateksa

Umjesto da pola sata iščešljavate dlaku pomoću četke ili neke vrste gumenog ‘skupljača’ dlake, uzmite obične rukavice od lateksa, stavite ih na ruke i prijeđite s njima površine na kojima ima dlaka. Dlake će se zalijepiti na rukavice, a vi kad ste gotovi samo ih skinite i bacite, savjetuje Bingham-Smith. 

Pjena za brijanje

Umjesto da trošite bogatstvo na sredstva za čišćenje, uzmite malo pjene za brijanje – dobro protresite jer vam treba pjena, a ne gel, i nanesite je na mjesto na kojem se ljubimac pomokrio. Ostavite minutu-dvije da se slegne na mrlju pa obrišite krpom koju ste namočili u toplu vodu. 

Vlažne maramice za bebe

Ljubimci često znaju zaprljati neke teško dostupne kutke kuće, a tu su spas maramice za čišćenje i tupi nož ili odvijač. Maramicu namotajte oko vrha noža ili odvijača i lako počistite te kuteve i uske prostore.

Dekorativne dekice

Stavljanje tople dekice na rub kreveta ili preko jastuka vašeg omiljenog stolca omogućuje opuštanje i vama i vašim kućnim ljubimcima – i ozbiljno će produžiti život vašeg namještaja. Birajte 100-postotni pamuk ili mješavinu akril-pamuka jer obje tkanine mogu podnijeti dugotrajno korištenje i peru se u perilici rublja.

Uvijek spremno sredstvo za čišćenje

Napunite bocu s prskalicom s mješavinom pola vode, pola bijelog octa i kap deterdženta za suđe. Ovo sredstvo za čišćenje za kućne ljubimce djeluje na svemu, od podova i zidova do potpuno nove sofe od antilopa koju sam nedavno kupila, objasnila je  Bingham-Smith., prenosi portal 24sata.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close