AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Ravnateljica Doma zdravlja u Zagrebu: ‘Ako se netko ne pojavi na cijepljenju iako je naručen, imamo i rezervnu listu. Bit ćemo u pripravnosti‘

Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb-centar, u programu N1 televizije komentirala je početak cijepljenja starije populacije i osoba s kroničnim bolestima u Zagrebu.

– Drago nam je da je danas taj dan početka cijepljenja naših sugrađana starijih od 65 godina i onih s kroničnim bolestima. Sve je spremno. Dom zdravlja Zagreb-centar ima ukupno pet punktova, sveukupno u Zagrebu je 19 punktova. Svi su spremni, cjepivo je stiglo. Na ovom punktu je stiglo 1020 doza. Ovdje će raditi 35 timova cjepitelja tijekom cijelog ovog tjedna, rekla je Balenović.

– Za sve timove u ovom tjednu je stiglo cjepivo AstraZeneca po 30 doza po ordinaciji, dodala je.

Balenović je rekla da se uskoro očekuje i dolazak Moderninog cjepiva koje bi po nekim prognozama moglo stići već do kraja ovog tjedna.

– Za sve timove Doma zdravlja Zagreb-centar prijavljeno je oko 40.000 pacijenata, ukupno je 165 timova prijavilo svoje potrebe. Za cijeli grad Zagreb prijavljeno je 400 cjepitelja i oko 85.000 pacijenata se prijavilo za cijepljenje. To su podaci od pretprošlog tjedna, a vjerujem da će u ovom tjednu također možda biti još pacijenata, navela je Balenović.

Balenović je pojasnila da je provedena anketa među liječnicima obiteljske medicine koji su se izjasnili žele li cijepiti pacijente u svojim ordinacijama ili na punktovima.

– Prema toj anketi, 126 timova se odlučilo da žele cijepiti na punktovima tako da je na punktovima omogućeno da tijekom dana budu četiri tima pa je tu brži proces, a u ordinacijama je oko 40 cjepitelja što se tiče našeg doma zdravlja. Općenito, što se tiče Zagreba, takva je situacija, oko 2/3 ordinacija su se odlučile provoditi cijepljenje uz punktove pri domovima zdravlja, pojasnila je Balenović.

Komentirala je i postupak u slučaju da se netko od pacijenata ne pojavi na punktu za cijepljenje.

– Napravili smo jednu rezervnu listu. U tom slučaju imaju i te pacijente koji su dalje na redu pa će biti u pripravnosti, kazala je Balenović za N1.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close