Slobodna DalmacijaSplit

Prvi sunčani dan nakon dugo vremena, iako hladan, izmamio je Splićane na omiljene gradske štacije. Pogledajte u fotogaleriji kako su ga proveli…

Dok kontinentalna Hrvatska broji prve snježne pahulje, splitski šetači i piciginaši nisu mogli odoljeti lijepom vremenu pa su sunčan zimski dan iskoristili za igru i šetnju.

Nakon višednevnog lošeg vremena, kiše i velikog pada temperatura, drugi tjedan siječnja počastio je Splićane s još uvijek ugodnih 10 stupnjeva, stoga su mnogi odlučili udahnuti svježi zrak na Zapadnoj obali, Rivi i Bačvicama.
Zabilježila ih je kamera našeg fotoreportera Pauna Paunovića u još jednom od njegovih kartolinskih zapisa iz života grada.

Skupina dječaka jedva je dočekala zaigrati “mali balun” na improviziranom nogometnom terenu pod vedrim nebom na plaži Bačvice, na kojoj su se proigrali i njihovi stariji sugrađani – neizostavni piciginaši koji neumorno prkose i ledu i buri.

Zbog postojećih epidemioloških mjera, klupice, zidići i šetnice postale su centri društvenog života, relaksacije i mira odajući tek na trenutak dojam da je život nešto nalik na onaj kakav pamtimo s početka 2020.

Srednjoškolci, umirovljenici, roditelji s djecom, isprepleli su se u najvećem splitskom dnevnom boravku upijajući sunce tik pred novo pogoršanje vremena i smanjenje temperatura koje meteorolozi najavljuju od četvrtka, kada možemo očekivati i grmljavinske pljuskove. Temperatura će noću padati ispod nule, a dnevna biti maksimalnih osam stupnjeva.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close