Ljepota i modaSlobodna Dalmacija

Pronaći savršeni puder za lice često je velika muka, naša se novinarka podvrgla testiranju i temeljitoj istrazi, nakon tjedna analize svake pore i bore izabrala je pobjednika

Pronaći idealan puder nije uvijek najlakši posao. Zato sam prihvatila izazov testirati njih sedam tijekom 12 sati nošenja, bez upotrebe drugih preparata.

ve pudere nanosila sam spužvicom, a jutarnja rutina prije nanošenja svakog bila je umivanje i pranje lica gelom za čišćenje lica, nakon čega sam nanosila hidratantnu kremu.

Velikih problema s tenom nikada nisam imala, kao ni s T-zonom, a za testiranje su izabrani ‘lakši’ puderi namijenjeni mješovitoj koži koji su dostupni u Müller trgovinama.

Nakon sedmodnevnog recenziranja, evo kakvim su se pojedini puderi pokazali, koji su im plusevi, a koji minusi. Poredala sam ih prema osobnim referencama i rezultatima.

1. Estee Lauder Double Wear Light Soft Matte Hydra Makeup (moj favorit)

Savršenstvo u tekućem obliku koje je izdržalo 12 sati bez problema. Odmah na početku oduševila me njegova tekstura i lakoća nanošenja.

Bez ikakvih teškoća pokrio je sve nepravilnosti i ujednačio ten. Koža nakon nanošenja izgleda besprijekorno i njegovano. Niti u jednom trenutku nije rezultirao neugodnim sjajem, već je dosljedno ispunio svoj zadatak bez potrebe za ikakvim intervencijama.

2. Clarins Skin Illusion Foundation SPF 15

Iako sam u početku mislila da ću imati problema s nanošenjem pudera zbog njegova iznimno tekućeg oblika, iznenadila me lakoća nanošenja.

Imala sam osjećaj da moja koža diše i da je u potpunosti nahranjena, nije se skidao niti djelovao poput „fasade“. Djelovao je prirodno.

Nakon 10 sati nošenja zahtijevao je male popravke oko usta i nosa, ali sve u svemu položio je test.

3. Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Iznimno gusta tekstura pudera slična kremi zabrinula me na početku nanošenja, no nakon stavljanja nije bilo razloga za brigu jer je puder dosta razmaziv.

Sve nepravilnosti prekrio je bez ikakvih problema, a na licu je trajao tijekom cijelog testa. Nije se nakupljao ni u borama niti u porama, a mat efekt je trajao tijekom cijelog dana.

4. Clinique Superbalanced Silk Makeup Foundation

Razmazivost Cilique pudera jednaka je kao tekuće podloge Estee Lauder. Puder sam bez problema nanijela na lice i bila sam zadovoljna rezultatom.

Nakon 6 sati nošenja primijetila sam mali sjaj na području čela i nosa te je počeo ostajati na rukama nakon dodira lica. Ali, nakon popravljanja sjaj je nestao te izdržao ostatak radnog dana.

5. Ultra coverage Make up factory

Lako nanošenje i zadovoljavajuća pokrivenost. Lice je odmah nakon nanošenja poprimilo mat efekt. Međutim, i on mi se nakon 4-5 sati počeo nakupljati u nazolabijalnim borama. Polako je počeo nestajati s lica nakon 7 sati nošenja, dok se nakon 12 sati nije moglo primijetiti da ga uopće imam na licu.

6. Oil-free Foundation Make up Factory

Položio test i pokazao se kao idealan izbor za dnevni đir kada vam nije neophodna cjelodnevna pokrivenost. Lako se nanosio, dok je pokrivenost bila srednja.

Imala sam osjećaj da mi koža s ovim puderom diše, a njegova tekstura i izdržljivost više je nalikovala BB kremi nego tekućoj podlozi.

7. Clarins Teint Haute Tenue

Odmah na početku nanošenja imala sam problem, naime, puder je prerijedak i jako ga je teško i nezgodno nanositi na lice. Tekuća podloga ne pokriva dovoljno nepravilnosti na licu, a uz to nakon nekoliko desetaka minuta, zbog njegove prerijetke teksture koja više sliči na rijetki serum, lice mi se počelo sjajiti.

Poprimilo je neželjen sjaj, a puder se nakon samo dva sata počeo nakupljati u borama smijalicama.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close